De beste E-Bike telefoonhouders

De beste E-Bike telefoonhouders

In dit artikel lees je alles over de beste E-Bike telefoonhouders. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een goede telefoonhouder? Wij hebben verschillende telefoonhouders getest en vertellen jou in dit artikel precies wat de voor en nadelen zijn van iedere houder. We beoordelen de houders op stevigheid, het montage systeem, de prijs en het algehele design.

Verschillende E-Bike telefoonhouders

Uiteraard wil niet iedereen hetzelfde type houder hebben. Zo heb je waterdichte houders met opbergruimte, maar ook hele simpele goedkope siliconen houders. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog hele stevige houders die ook geschikt zijn voor gebruik op scooters en motoren.

Er zijn enorm veel slechte telefoonhouders op de markt. We zien regelmatig houders voorbij komen die niet blijven zitten als je over een hobbeltje fietst, houders met een kliksysteem dat niet goed werkt of houders die van goedkope kwaliteit materialen gemaakt zijn waardoor ze een korte levensduur hebben. Deze houders hebben we uiteraard niet in dit artikel opgenomen. De houders in dit artikel zijn door ons persoonlijk getest en in orde bevonden. De verschillen tussen de houders benoemen we uiteraard ook!

De 6 beste E-Bike telefoonhouders

1. Mirage G20 telefoon houder (€17,95)

Sterkste E-Bike telefoonhouder
Stevigheid9
Montage systeem9
Prijs8,5
Design8,5
Gemiddelde8,8

De Mirage G20 telefoonhouder staat bij ons hoog in het favorieten lijstje. Deze houder is natuurlijk niet waterdicht en alleen geschikt voor gebruik bij mooi weer. Echter fietsen de meeste mensen natuurlijk alleen als het zonnig weer is.

Het grote voordeel van deze houder is de manier van monteren. De houder is super stevig vast te zetten en er zit geen beweging in. Dit is wel erg prettig. Hij is niet waterdicht maar je kunt doordat er niets over het scherm zit je telefoon wel erg goed bedienen.

De houder is gemaakt van aluminium en blijft dus ook op termijn netjes. De montage kan gebeuren met een inbussleutel maar deze wordt mee geleverd (je hebt dus geen extra gereedschap nodig). Op die manier kun je hem stevig vast zetten. De telefoon zelf zet je vast door middel van een draai mechanisme. Dit zorgt ervoor dat de telefoon goed stevig vast zit. De houder is 360 graden draaibaar.

Bij de omschrijving van de fabrikant zien we niets over of de houder ook geschikt is voor scooters en motoren maar met deze solide constructie kan het bijna niet anders dan dat hij daar geschikt voor is.

Deze extra sterke telefoonhouder kun je hier bekijken.

2. R2B Leiden waterdichte telefoonhouder (€26,95)

Beste e-bike telefoonhouder waterdicht
Stevigheid8
Montage systeem6
Prijs7,5
Design8
Gemiddelde7,4

De R2B houder is waterdicht en onder alle weersomstandigheden te gebruiken. De telefoon is nog te bedienen door het plastic heen. Dit werkt nooit helemaal optimaal maar voor een waterdichte houder is het prima. 

De behuizing is erg stevig. De kwaliteit voelt degelijk aan en we gaan er vanuit dat deze houder een goede levensduur heeft.

Handig aan de R2B Leiden is dat je opbergruimte hebt voor bijvoorbeeld wat pasjes of wat contant geld. Als je een stuk gaat fietsen is het toch wel handig om wat mee te kunnen nemen maar je zit zo niet met je broekzakken vol spullen. Ideaal!

De houder is 360 graden draaibaar. De prijs is alleszins redelijk. Hij is niet goedkoop maar voor zo’n degelijke houder is het een prima prijs.

Hier kun je de R2B Leiden bestellen.

3. DistinQ telefoonhouder (€27)

DistinQ waterdichte telefoonhouder
Stevigheid8
Montage systeem6
Prijs7
Design8,5
Gemiddelde7,4

Deze telefoonhouder is waterdicht en ziet er naar onze mening enorm goed uit. Het systeem waarmee je de telefoon in de houder bevestigd voelt erg stevig aan. De houder is voorzien van een ‘’Quick lock’’ functie waarmee je de telefoon met hoes zo van je stuur af kunt klikken. Ideaal want dan kun je hem snel mee naar binnen nemen.

Een nadeel aan deze houder is dat het montage systeem op het stuur niet erg handig is. Je kunt deze met de hand vast zetten maar dit werkt niet heel handig. Zeker omdat de bevestiging toch altijd op het stuur blijft zitten zouden we zelf liever een montage systeem met inbus zien zoals de eerder genoemde Mirage telefoonhouder.

Ook deze houder is 360 graden te verstellen.

Bekijk deze telefoonhouder hier.

4. Goedkope siliconen telefoonhouder

Prijs beste E-Bike telefoonhouder
Stevigheid5
Montage systeem5
Prijs9
Design5
Gemiddelde6

Deze telefoonhouders kom je tegen van allerlei verschillende merken. Het is een soort rubber houder waarmee je je telefoon snel kunt bevestigen. Deze houder is natuurlijk niet waterdicht. Ook het design is niet om over naar huis te schrijven.

Een ander nadeel is dat er altijd rubber bandjes over je scherm lopen. Niet ideaal. 

Maar waarom staat deze dan toch in dit lijstje? De reden is heel simpel; de prijs. Deze houders zijn enorm scherp geprijsd en je kunt ze al vinden vanaf zo’n 5 euro. Daarom is de houder ook erg populair en zien we hem regelmatig voorbij komen in het straatbeeld. Wat ons betreft is de prijs ook gelijk het enige voordeel maar hij kon niet in dit lijstje ontbreken.

Bekijk de goedkope telefoonhouder hier.

5. DistinQ telefoonhouder (€22)

Distinq telefoonhouder stevig
Stevigheid9
Montage systeem8
Prijs8
Design7,5
Gemiddelde8,3

Deze telefoonhouder heeft erg veel gelijkenissen met de nummer 1 van Mirage in deze lijst. Het montage systeem is perfect en is super stevig. Ook de manier hoe je de telefoon in de houder zet werkt goed. Als je zeker wil zijn dat je telefoon stevig blijft zitten is dit een ideale oplossing. Uiteraard is deze niet waterdicht. Dus dat is iets om rekening mee te houden.

De houder is gemaakt van degelijke materialen en de prijs is prima. De houder zou door de stevige montage trillingsvrij moeten zijn. Hij is geschikt voor fietsen, scooters en motoren.

DistinQ telefoonhouder

6. Kunststof telefoonhouder (€11,95)

Goedkope kunststof telefoonhouder
Stevigheid6
Montage systeem5
Prijs9
Design7
Gemiddelde6,8

Nog zo’n houder met een enorm scherpe prijs. Deze houder heeft wel wat nadelen ten opzichte van de duurdere modellen maar werkt verrassend goed. De montage beugel is stevig en ook de manier waarop je de telefoon in de houder zet werkt prima. Je kunt door middel van een draaiknop de telefoon vast zetten en de telefoon blijft stevig zitten. 

We hebben enkele vraagtekens bij de duurzaamheid van deze houder. Hij zit nu stevig vast, maar hoe zou dit zijn veelvuldig gebruik?

In ieder geval is de prijs kwaliteit verhouding fantastisch en werkt hij verassend goed voor zo’n goedkope E-Bike telefoonhouder.

Kunststof houder bekijken.

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een telefoonhouder?

Ga je voor een andere houder die niet in dit lijstje staat? Of wil je graag naar een winkel om een houder uit te zoeken? Let dan vooral op de punten hieronder.

Het belangrijkste punt is de bevestiging. Een houder die niet stevig bevestigd zit zorgt voor veel frustraties en kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk om een houder te kiezen die op een stevige manier bevestigd zit. Onze voorkeur gaat uit naar een houder die met inbus bevestigd zit. Ook is het handig om een houder te hebben waarbij je de telefoon er makkelijk uit kunt halen.

In onderstaande video worden andere (mijn inziens mindere) telefoonhouders getest. Echter kun je in deze video wel meer te weten komen over de montage systemen voor E-Bike telefoonhouders.

Conclusie: Wat is de beste telefoonhouder voor op de fiets?

Wil je een super stevige telefoonhouder en hoeft hij niet waterdicht te zijn? Dan is de eerst genoemde Mirage houder perfect. Wil je wel een waterdichte houder? Dan is de R2B Leiden echt een aanrader. Heb je het liefst een super goedkope houder en heb je verder weinig eisen? Dan zijn de siliconen houder en de laatste goedkope houder echt iets voor jou!

Nu je toch bezig bent met het upgraden van je E-Bike, kun je misschien ook eens kijken naar de verlichting.

Heb je zelf nog aanraders of andere opmerkingen over de beste E-Bike telefoonhouders? Laat het dan even weten in de reacties!

Eén reactie

  1. De Mirage G20 is een erg mooie telefoonhouder maar helaas trilt de klemschroef na verloop van tijd los als je over een hobbelige ondergrond fietst. Mijn telefoon is daardoor tot tweemaal toe op straat gekletterd. Nog strakker aandraaien van de schroef durf ik niet aan (bang dat dan het telefoonglas kapot springt). Sindsdien rij ik ter beveiliging met een rubber band om de houder/telefoon gewikkeld. Geen gezicht, maar de boel blijft nu wel zitten. Met een veiligheidsborging op de schroef o.i.d. zou dit een perfecte houder zijn geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.