Overzicht E-Bike storingscodes

Overzicht E-Bike storingscodes

Wil jij meer weten over E-Bike storingscodes? Heb je een elektrische fiets die een error code in het scherm geeft? In dit artikel vertellen we je de meest voorkomende storingen en wat de oplossing zou kunnen zijn. We hebben storingscodes voor verschillende systemen toegevoegd in dit overzicht. Heb je zelf een storing waar je niet uit komt? Reageer deze gerust even onder dit artikel. Wellicht weet iemand anders de oplossing voor jouw probleem.

Ben je consument en heb je geen technische achtergrond? Dan is het beter om bij de lokale fietsenmaker langs te gaan voor hulp bij deze problemen. Ben je technisch of ben je een fietsenmaker? Met de E-Bike storingscodes hieronder weet je precies wat er aan de hand is.

Bij sommige storingen moet je de controller vervangen. Lees in dit artikel hoe je zelf je E-Bike controller kunt vervangen.

Bafang error codes

Bafang Error codes
ProbleemOplossing
Error 03Rem probleem, fiets staat op de remControleer de remmen en eventueel het remhandvat.
Error 04Gashendel is niet teruggekeerd in de juiste positieHeb je een fiets met gas hendel? Dan veert deze wellicht niet goed terug.
Error 05Gashendel storingControleer stekkers en kabel. Vervang indien nodig.
Error 06Laag voltage gedetecteerdVoltage van de accu controleren
Error 07Hoog voltage gedetecteerdVoltage van de accu controleren
Error 08Motor Hall kabel foutControleer de motor kabel
Error 09Motor fase kabel foutControleer/vervang de motor
Error 10Controller temperatuur niet goedController vervangen
Error 11Controller temperatuur niet goedController vervangen
Error 12Fout met Current sensorController vervangen
Error 13Batterij temperatuur probleemBatterij wordt te heet of sensor kapot. Probeer het nog eens als de batterij op kamer temperatuur is of vervang batterij
Error 14Controller temperatuur foutLaat de fiets afkoelen of vervang de controller
Error 15Controller temperatuur foutLaat de fiets afkoelen of vervang de controller
Error 21Speed sensor probleemControleer of de speedsensor en de magneet goed gemonteerd zijn. Bij aanhoudende problemen speedsensor vervangen
Error 22BMS foutVervang de accu of (laat) BMS vervangen
Error 25Krachtsensor storingControleer of connectoren goed aangesloten zijn. Als dit het geval is probeer je de fiets een update te geven met behulp van de BESST tool.
Error 26Krachtsensor snelheid storingControleer of de connectoren goed aangesloten zijn. Probeer de display te vervangen. Krachtsensor vervangen.
Error 27Current controllerVervang controller
Error 30Communicatie foutControleer alle kabels en connectoren. Spray eventueel in met contactspray. Vervang slechte kabels of controller indien nodig.
Error 33Rem onderbreker foutHeeft je fiets een rem onderbreker op het stuur? Dan is hier waarschijnlijk iets mis mee. Hij werkt niet meer of hij werkt niet goed. Dit kan liggen aan de stekkers of aan de rem zelf.
Error 36Display foutEr zit een probleem in de display. Dit kan te maken hebben met de bekabeling of het display kan kapot zijn. Controleer eerst goed alle stekkers.
Error 41 / 42Batterij spanning te hoog / te laagDe spanning in de accu is ofwel te hoog ofwel te laag. Dit kan te maken hebben met een verkeerde accu of een accu die (bijna) leeg is. Controleer of het de juiste accu betreft en laad hem eventueel op. Wis de storingscodes en start de fiets opnieuw op.
Error 45Accu te warmWaarschijnlijk heeft de fiets in de zon gestaan en is de accu te warm geworden. De fiets beschermt zichzelf tegen oververhitting en werkt niet meer. Zodra de accu is afgekoeld zou het systeem weer moeten werken. Houdt er rekening mee dat hele hoge temperaturen slecht zijn voor de accu en risico’s met zich mee brengen. Voorkom dit in de toekomst.
Error 46Accu te koudDe temperatuur van de accu is te laag. De batterij moet eerst weer op kamer temperatuur komen voordat hij weer werkt. Houdt er rekening mee dat hele lage temperaturen slecht zijn voor de accu en voorkom dit in de toekomst.

Oude error codes bekijken

Weet je dat je een error code gehad hebt maar weet je niet meer precies welke? Je kunt oude error codes terug zoeken. Bafang displays slaan de laatste 10 storingscodes op. Je kunt deze bekijken door 2 keer snel achter elkaar op de ”i” te drukken. Je komt nu in het menu om instellingen te wijzigen. Hier staan ook de error codes tussen. Ga hier naartoe door middel van de + en – knop en klik vervolgens 1 keer op de ”i”. Je ziet nu alle errorcodes die de fiets tot nu toe gehad heeft.

Error codes terug zoeken bafang display
Overzicht-error-codes-bafang-display

Bafang Error codes wissen

Wil je zeker weten dat je niet tegen oude codes aan zit te kijken? Je kunt de storingscodes in je display wissen door de aan/uit knop 20 seconden ingedrukt te houden. Ook kan het zijn dat je de +/- knop even ingedrukt moet houden om de errorcodes te wissen. In 9 van de 10 gevallen verdwijnen deze codes nu uit het display.

Bosch E-Bike storingscodes

Bosch StoringscodesProbleemOplossing
410Toetsen op bedieningsunit geblokkeerdControleer of alle toetsen goed werken en niet blijven hangen.
414Verbindingsprobleem bedieningsunitZit de unit goed gemonteerd? Maakt hij goed contact?
418Toetsen werken niet goedControleer of alle toetsen goed werken en niet blijven hangen.
422Probleem in verbinding motorControleer alle kabels en connectoren
423Accu verbindings probleemAccu maakt niet goed verbinding. Controleer connectoren en maak deze eventueel schoon en spuit ze in met contactspray
424Communicatie foutControleer alle kabels en connectoren
426Computer in de warZet de fiets uit en weer aan. Haal eventueel de accu even los
430Accu van de display leegLaad de display op. De display laad als het goed is ook automatisch op als deze goed op de fiets gemonteerd is en je een eindje gaat fietsen.
502Verlichting foutControleer de verlichting en kabels van de verlichting. Vervang indien nodig.
503Speed sensor foutProbeer de fiets aan en uit te zetten. Controleer of de magneet op de spaak bij het achterwiel goed gemonteerd is en bij de snelheidssensor langs gaat. Vervang sensor indien nodig.
510Interne sensorfoutKrachtsensor fout. Start E-Bike opnieuw op. Haal eventueel de accu even uit de fiets. Werkt dit niet? Controleer de kettingspanning en of de cranks goed gemonteerd zijn.
540TemperatuurfoutZet de fiets uit en laat deze op kamertemperatuur komen. Start vervolgens opnieuw op.
610Accu spanningHaal de accu uit de fiets, laad hem op en start de fiets weer op.

Bosch laat zelf weinig los over wat de storingcodes precies betekenen en hoe je ze kunt oplossen. In de meeste gevallen krijg je de melding ”ga naar de dealer” Heb je een aanvulling op dit overzicht? Laat het dan even weten in de reacties.

Shimano E-Bike storingscodes

Shimano errorcodesProbleemOplossing
W010Systeemfout, geen ondersteuning
E012Initialiseren van de koppelsensor is mislukt, geen ondersteuning
E013Firmware probleem
E014Storing snelheidssensorControleer of de speedsensor en de magneet goed gemonteerd zijn. Bij aanhoudende problemen speedsensor vervangen
E020 Communicatie fout accu en aandrijfeenheidControleer kabels en connectoren
E021Accu communicatie foutFiets herkent accu niet
E022Accu communicatie foutAccu voldoet niet aan systeemvereisten
E030Instellingsfout waargenomen, geen ondersteuningZet de fiets uit en weer aan
E031Kettingspanning niet goed of crank verkeerd gemonteerdStel de ketting af op de juiste spanning
E043Firmware probleem

Veel storingen bij Shimano fietsen worden veroorzaakt door de krachtsensor. Zo kan het zijn dat als je je fiets aan zet terwijl je je voet op de pedalen hebt de fiets in storing schiet. Ook kan het zijn dat de fiets niet meer werkt op het moment dat de kettingspanning niet goed is of de crank te strak aangedraaid is. Controleer deze punten dus goed op het moment dat je een storing hebt in je fiets met Shimano motor.

Storingscodes binnen de garantieperiode

Op het moment wil Bafang niet dat consumenten of fietsenmakers aan motoren sleutelen. Daarom worden motoren binnen de garantie periode in zijn geheel vervangen op het moment dat deze een storing heeft. Zorg dus ook zeker dat je binnen de garantieperiode eerst even naar de partij gaat waar je fiets aangeschaft hebt.

Lees hier meer over veel voorkomende E-Bike problemen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Of staat jouw storingscode niet in de lijst? Laat het dan even weten in de reacties!

5 reacties

 1. Ik heb een Urban Dakota. Met Display UB 1. Hier van kan ik geen storingscodes vinden zowel op display als op internet.
  alle connectoren nagelopen en met contactspray ingespoten.
  sensor geeft geen licht en een nieuwe besteld en deze werkt ook niet.
  stekker van de sensor is ok want met doorverbinden (met inpulsen te immiteren) werkt de motor gewoon.
  de display UB 1 kan ik geen storing bemerken. bekabelling heeft geen breuken.
  ik weet het niet meer en de controller kan ik niet uitmeten. alles is dicht/in gegoten.
  diverse keren het display ge-reset
  waarom krijg ik geen licht in de sensor ondanks dat de controller spanning afgeeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.