Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

Hoe lang is de levensduur van je E-Bike? Heb je een elektrische fiets die al wat ouder is en ben je benieuwd of dit nog de moeite waard is? En hoe lang kun je er vanuit gaan dat een elektrische fiets blijft werken? In dit artikel vertellen we je alles over de levensduur van je elektrische fiets.

Hoe lang gaat een E-Bike accu mee?

Hoe lang de accu van een elektrische fiets precies mee gaat is eigenlijk niet te zeggen. Zelf houden we altijd aan dat 5 jaar eigenlijk altijd lukt. Daarna is alles mooi meegenomen. Sommige accu’s blijven wel 10 of 15 jaar werken maar de capaciteit wordt dan natuurlijk wel minder. Waar je in eerste instantie nog flink wat kilometers kunt fietsen op een volle accu wordt dit na verloop van tijd steeds minder.

Ook hangt het af van het gebruik. Als je alleen een paar kilometer naar de supermarkt fietst voldoet de accu na 10 jaar wellicht nog steeds wel. Als je grote tochten maakt kan het zijn dat hij na een paar jaar al niet meer voldoet. Lees hier alles over de levensduur van je accu verlengen.

Wat kost een nieuwe E-Bike accu?

Is je fiets verder nog helemaal goed en bevalt hij nog prima? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe accu aan te schaffen. Doorgaans kost dit tussen de 350 en 700 euro. Afhangende van de capaciteit en het merk van de accu. Je kunt er ook voor kiezen om de accu te reviseren. Dit is vaak goedkoper. In dit geval worden de cellen vervangen en blijft de rest van de elektronica en de behuizing hetzelfde.

Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

De rest van de elektrische fiets blijft doorgaans nog langer werken. Als het eenmaal goed is en je geen storingen hebt kan een fiets erg lang mee gaan. Echter is het wel de vraag of een fiets na zo’n lange tijd het vervangen van de accu nog waard is. Een accu is vaak erg duur en het kan best zijn dat de rest van de fiets al niet zo veel meer is. Vaak wordt dan de keuze gemaakt om de fiets in te ruilen en te kijken naar een nieuwe E-Bike.

Hoe kun je de levensduur van je elektrische fiets verlengen?

Onderhoud is erg belangrijk. Als je de fiets regelmatig een beurtje geeft, netjes binnen zet en af en toe een poetsdoekje geeft zal deze veel langer mooi en goed blijven. Goed onderhoud is dus erg belangrijk.

Wanneer vervang je een elektrische fiets?

De meeste mensen ruilen een E-Bike in op het moment dat de accu minder wordt. Na een jaar of 5 brengt een elektrische fiets vaak nog een 500-1000 euro op op het moment dat je de fiets inruilt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de staat en hoe luxe de fiets is. 

Na een jaar of 10 brengt een elektrische fiets doorgaans nog een paar 100 euro op bij inruil. De meeste waarde is er dan vaak wel af. 

Na hoeveel kilometer is een E-Bike versleten?

Dit hangt erg van het gebruik van de fiets af. Als je een fiets slecht onderhoud en altijd buiten laat staan kan het zijn dat deze bij weinig kilometers als niet meer te redden is. Echter gaan veel elektrische fietsen met gemak 10.000 kilometer mee. Ben je een fanatieke fietser en pas je goed op je spullen? Dan is 20.000 tot 25.000 kilometer ook zeker haalbaar. Er zijn voorbeelden van mensen die nog meer fietsen maar dit is meer uitzondering dan regel.

Wat kost een nieuwe E-Bike?

Er zijn tegenwoordig meer dan 100 merken die elektrische fietsen leveren. De prijzen variëren dan ook enorm. Vanaf ongeveer 1000 euro kun je een nieuwe elektrische fiets kopen. Je hebt dan vaak een wat uitgekleed goedkoper model. Wil je een wat luxere fiets met bijvoorbeeld schijfremmen, een grote accu en 8 versnellingen? Dan kun je deze in de aanbieding al vinden vanaf zo’n 1500 euro. Een voorbeeld van zo’n middenklasse E-Bike met een mooi prijskaartje is deze Devron elektrische fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.