Hoe werkt een Bosch Display?

Hoe werkt een Bosch display?

Heb je een nieuwe fiets gekocht maar ben je vergeten hoe hij ook alweer werkt? Heb je een fiets gehuurd of geleend? Of heb je misschien een gebruikte fiets gekocht zonder handleiding? Geen paniek. In deze blog vertellen we je precies hoe het Bosch display van je fiets werkt. Bekijk eerst welk display je hebt zodat je zeker weet dat de uitleg over jouw display gaat.

Hoe werkt het Bosch Intuvia Display?

Bosch Intuvia display
Bosch Intuvia display

Het Intuvia display is het meest gebruikte display van Bosch. Deze display zit in het midden van je stuur en geeft mooie uitgebreide informatie. Je kunt zien hoe hard je fietst, hoe ver je in totaal gefietst hebt, de trip afstand en meer. De Intuvia display is afneembaar. Als je de fiets parkeert en op slot zet is het belangrijk om ook de display mee te nemen aangezien deze nog wel eens gestolen worden.

Aanzetten

Je zet het systeem aan door op de aan knop op het display te drukken. Dit is de knop links onder. Met deze knop kun je het systeem ook weer uit zetten.

Ondersteuning

Er zitten knoppen op het display zelf maar er zit ook een bedieningskastje op het stuur. De ondersleuning kun je instellen door op de + en – knop op het bedieningskastje te drukken. Je hebt 4 standen ondersteuning (eco, tour, sport en turbo) en je kunt de ondersteuning ook helemaal uit (off) zetten met de knoppen op het bedieningskastje. 

Knop i

Door op de ‘’i’’ op het display of op het bedieningskastje te drukken kun je informatie bekijken op het display. Denk bijvoorbeeld aan hoe hard je maximaal gefietst hebt, je Trip afstand, de totale kilometer stand, de afstand die je nog kunt fietsen op deze accu en meer.

Reset knop

Wil je de Trip afstand op 0 zetten? Of bijvoorbeeld hoe hard je maximaal gefietst hebt? Dat kan met de Reset knop. Deze zit links boven, boven de aan/uit knop.

Licht aan zetten

Het licht zet je aan met de lichtknop. Deze zit links onder op het display. Hiermee kun je de verlichting ook uitzetten.

Tijd instellen Bosch display

De tijd kun je instellen op het moment dat deze verkeerd staat. Dit doe je door de ‘’reset’’ en de ‘’i’’ tegelijk in te drukken. Hier kom je in het menu om instellingen te wijzigen. Met de + en de – knop kun je de tijd instellen.

Taal instellen Bosch display

De taal kan ingesteld worden door de ‘’reset’’ en de ‘’i’’ knop tegelijk in te drukken. Vervolgens druk je op de ‘’i’’ tot je bij talen komt. Hier staat de taal waar hij nu op ingesteld staat. Druk op de + knop totdat de gewenste taal verschijnt. 

Kilometer / mijl instellen

Heb je het idee dat de kilometers op de display van je fiets met Bosch motor niet kloppen? Dit kan te maken hebben met het feit dat fietsen soms op mijl ingesteld staan in plaats van op kilometers. Dit kun je aanpassen door de ‘’reset’’ en de ‘’i’’ knop ingedrukt te houden. Vervolgens kom je in het menu om dit aan te passen. Druk op de ‘’i’’ knop totdat je ‘’eenheid kilometer/mijl’’ ziet staan. Druk om de + knop om dit te wijzigen.

Ben je klaar met het wijzigen van de instellingen? Dan houd je de ‘’reset’’ knop even ingedrukt en kom je weer op het reguliere herkenbare scherm terecht.

Walk assist

Op de achterkant van het bedieningskastje zit nog een knop. Dit is de walk assist knop. Als je deze ingedrukt houdt begint de motor rustig mee te lopen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een bruggetje op moet lopen met een flink volgeladen fiets. Zodra je de knop loslaat gaat de loopassistentie weer uit.

Hoe werkt het Bosch Purion display

Bosch Purion display
Bosch Purion display

Het Purion display van Bosch is wat eenvoudiger. Deze heeft geen los bedieningskastje maar de knoppen zitten op het display zelf.

Aan zetten

Je zet het Bosch Purion display aan met de knop boven op het display.

Ondersteuning

De ondersteuning bedien je met de + en de – knop. Door de + kort in te drukken krijg je meer ondersteuning en door de – in te drukken krijg je minder ondersteuning.

Licht aanzetten

Het licht van je E-Bike met Purion display zet je aan door de + knop ingedrukt te houden. Er gaat dan links onderin op het display ook een lampje branden. Het licht zet je weer uit door het + knopje wederom ingedrukt te houden.

Dagteller / kilometerstand / range bekijken

Door de – knop van het Purion display ingedrukt te houden kom je in het menu met andere gegevens. Je ziet als eerste de trip (dagteller) en als je de – weer ingedrukt houdt zie je de totale kilometer stand en de range (zoveel kilometer kun je nog fietsen).

Veel gestelde vragen

Is een Bosch display afneembaar?

De Intuvia is wel afneembaar. Het Purion display niet.

Mijn fiets met Bosch motor werkt ineens niet meer, hoe kan dat?

Waarom gaat mijn elektrische fiets niet meer aan? Heb je het display er recent af gehaald? Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen het display niet goed terug duwen. Wanneer je het display er op schuift hoor je aan het einde een klik. Als hij goed klikt zit hij goed gemonteerd. Als hij niet klikt heeft hij niet goed contact met de fiets.

Is een Bosch display waterdicht?

Een Bosch display is spatwater dicht. Je kunt dus prima door de regen fietsen. Je kunt echter niet met je display gaan zwemmen. Hij is namelijk niet 100% waterdicht.

Bosch fietscomputer uitlezen

Je kunt de meest gebruikte instellingen vinden in de uitleg hierboven. Echt uitlezen van de display kan alleen bij een Bosch dealer.

Wat als het batterijtje van je display leeg is?

Het is je misschien al opgevallen dat er een batterij in het display zelf zit. Hij blijft ook werken als je hem van de fiets af haalt. Als je je fiets een hele tijd niet gebruikt kan het zijn dat dit batterijtje leeg is. Deze wordt opgeladen door de fiets. Klik het display op de fiets en zet je fiets aan door middel van het aan knopje op de accu. Als het goed is kun je je fiets nu weer gewoon gebruiken en wordt het display weer opgeladen. Als je hem even laat zitten kun je hem de volgende keer weer gewoon aanzetten met de aan knop op het display.

Heb je nog vragen over displays van Bosch? Laat het dan gerust even weten in de reacties.

En lees hier meer leuke artikelen over E-Bikes.

Eén reactie

  1. Hallo mijn Bosch valt uit tijdens het rijden en krijg hem moeilijk weer opgestart ook na uitzetten en na 30 min terug wil opzetten start de display op maar de 0 komt niet te voorschijn dus geen ondersteuning na meerdere keren op en af doet hij het weer wel wat kan het zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.