Wat te doen met een kapotte elektrische fiets?

Wat te doen met een kapotte elektrische fiets?

Wat moet je nou eigenlijk doen met een kapotte elektrische fiets? Kun je deze nog laten repareren? Kun je een kapotte elektrische fiets inruilen? Of moet hij naar de milieustraat?

Wat moet je doen als je elektrische fiets kapot is?

Als eerste is het natuurlijk verstandig om te checken of je hem zelf nog aan de praat krijgt. Dat kun je doen met behulp van onze tips: Mijn E-Bike gaat niet aan.

Lukt het niet om er zelf achter te komen? Dan kun je de fiets nog langs brengen bij de lokale fietsenmaker. 

Ben je er achter gekomen dat je elektrische fiets echt niet meer te herstellen is of het veel te duur is om deze te laten herstellen? Gooi de fiets dan niet zomaar weg.

Verkopen via Marktplaats

Wist je dat een defecte elektrische fiets nog prima te verkopen is via Marktplaats? Vaak zijn er handelaren die nog wel een paar tientjes tot soms wel een paar 100 euro over hebben voor je kapotte elektrische fiets. Deze zijn vaak nog te gebruiken voor onderdelen. Daarnaast kan het zijn dat een hobbyist met veel tijd en voldoende gebruikte onderdelen de fiets nog relatief goedkoop in orde kan maken. Gooi je fiets dus niet zomaar weg maar zet er duidelijk bij dat hij defect is en bied hem aan op marktplaats. Het levert je nog wat geld op en je hoeft hem zelf niet weg te brengen.

Inruilen

Je elektrische fiets is kapot en vermoedelijk heb je weer een nieuwe elektrische fiets nodig. Wist je dat je in bijna alle gevallen ook een kapotte elektrische fiets kunt inruilen bij de fietsenmaker? De meeste winkels zullen hier nog best een paar tientjes voor over hebben. Je fiets krijgt misschien nog wel een nieuw leven en jij krijgt korting op je nieuwe E-Bike.

Elektrische fiets weggooien

Wil je je elektrische fiets toch echt weggooien? Breng hem dan naar de milieu straat. De mensen daar kunnen ervoor zorgen dat de fiets en alle onderdelen op de juiste manier verwerkt worden. Een deel kan gerecycled worden en een ander deel moet op de juiste manier afgevoerd worden.

Heb jij nog ideeen over wat je kunt doen met een kapotte elektrische fiets? Laat het dan even weten in de reacties!

2 reacties

  1. de E-bike (+- 12 jaar oud) van mijn eega was kapot, accu aan vervanging, lader werkt niet meer. Plus nog lekke band achter.
    Wat heb ik gedaan: al het elektrisch spul er afgehaald en een ander voorwiel gemonteerd met een naaf dynamo. Dit voorwiel had ik nog van een andere sloopfiets liggen (mensen wilden die weggooien) .Nieuwe achterband. Verder de bagage drager nog wat aangepast en achterlicht gemonteerd die via de naaidynamo gevoed wordt. Koplamp voor met schakelaar ( bedient ook het achterlicht). Boutjes met moment aangetrokken en nog de fiets gepoetst. En nu: deze fiets rijdt in Amsterdam rondt met ja ja een werkend verlichting en staat buiten. Dus met wat oud spul een E-bike veranderd in een normale fiets. Nou ja, het frame is sterk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.