Babboe reviews

Babboe reviews

Babboe reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met het bakfiets merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkBabboe
Website https://www.babboe.nl/
Prijsklasse2500,- tot 6000,-
Bestaat sinds2007
VerkooptNormale en elektrische bakfietsen

Waar komt Babboe vandaan?

Babboe is in eerste instantie opgericht door een groep ouders die op zoek waren naar een betaalbare maar toch goede bakfiets. In het begin waren dit alleen normale bakfietsen maar vanaf 2009 levert het bedrijf ook elektrische bakfietsen. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van de Accel groep welke op zijn beurt eigenaar is van onder andere Sparta, Batavus en Koga.

Waar worden Babboe fietsen gemaakt?

Babboe fietsen worden in Nederland geproduceerd. Het bedrijf geeft zelf aan dat de bakfietsen een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Dit zal absoluut zo zijn maar recent is er wel een flinke misser door het bedrijf gemaakt. De bakfietsen waren namelijk minder veilig dan gedacht en honderden frames braken in tweeën. De NVWA heeft dit uitgebreid onderzocht. Dit was bekend bij het merk maar ze hebben hier geen actie op ondernomen.

Meer weten over het Frame fiasco van Babboe? Lees dan hier verder: Medewerkers Babboe klappen uit de school.

Wat kenmerkt Babboe fietsen?

Babboe levert voornamelijk de traditionele bakfietsen die je veel voorbij ziet komen in het straatbeeld. Met de bruin gekleurde houten bak. Het merk levert bakfietsen met zowel 2 als 3 wielen. Op dit moment is Babboe de meest verkochte bakfiets in Nederland.

Technische specificaties

Babboe maakt gebruik van E-Bike motoren van het merk Yamaha. Ook hebben ze sommige modellen met een achterwiel motor en een derailleur systeem. De technische specificaties zijn erg vergelijkbaar met andere bakfiets merken. Over het algemeen zijn de specificaties prima. Ook zijn de motoren van Yamaha vaak erg betrouwbaar.

Babboe Reviews op andere platformen

Op dit moment zijn de reviews van Babboe niet bepaald positief. Veel mensen voelen zich in de maling genomen en hebben het gevoel dat het merk de eigenaren en diens kinderen in gevaar heeft gebracht. Dit gevoel is natuurlijk goed te begrijpen. Als je een dure bakfiets koopt om je kinderen veilig te vervoeren en je er vervolgens achter komt dat het bedrijf op de hoogte was van het feit dat de fietsen niet veilig waren gaat dit je natuurlijk niet in de koude kleren zitten.

Reviews van voor dit moment zijn een stuk beter. Echter zijn er wel een aantal verhalen terug te vinden over de framebreuk problemen.

Hoe duur zijn Babboe bakfietsen?

Een elektrische Babboe bakfiets koop je vanaf ongeveer 2500 euro. De prijzen lopen op tot ruim 6000 euro. De prijzen zijn te vergelijken met bakfietsen van andere merken. Babboe zit met de prijzen iets aan de hoge kant.

Is een Babboe Een goede fiets?

Op dit moment is het lastig om antwoord te geven op deze vraag. In het verleden waren Babboe bakfietsen van prima kwaliteit. In de afgelopen periode zijn er honderden frames gebroken en er moeten nu naar verluid 10.000 fietsen vervangen worden. Op dit moment kunnen we dus niet zeggen dat Babboe fietsen fantastisch zijn. Echter verwachten we wel dat de problemen opgelost worden en de kwaliteit straks weer prima is.

Heb jij ervaringen met Babboe? Deel deze dan vooral door een review achter te laten.