Elektrische moederfiets kopen, waar moet je op letten?

Elektrische moederfiets kopen, waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een elektrische moederfiets maar weet je niet precies waar je op moet letten? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voordat je een elektrische moederfiets gaat aanschaffen.

Kan op iedere E-Bike een kinderzitje?

In principe wel. Op iedere fiets is het mogelijk om een fietszitje te plaatsen. Gebruik je het zitje incidenteel? Dan hoef je dus ook niet een specifieke moederfiets aan te schaffen. Gebruik je de fiets vaak met zitje? Dan kun je het beste wel naar een echte moederfiets kijken. Dit is namelijk wel een stuk handiger. Waarom? Dat lees je hier onder.

Waar moet een moederfiets aan voldoen?

Ruimte tussen stuur en zadel

Bij een moederfiets is de ruimte tussen het zadel en het stuur wat groter dan bij een normale fiets. Als je dan een voorzitje monteert kun je nog steeds goed op en afstappen. Echte moederfietsen hebben altijd een iets langer frame waardoor dit makkelijker wordt.

Dubbele standaard

Een dubbele standaard is enorm belangrijk. De fiets blijft dan netjes recht staan als je je kinderen in de fiets zet en eruit haalt. Het is enorm lastig om de fiets vast te houden terwijl je je kindje eruit tilt. Daarom is een stevige dubbele standaard onmisbaar.

Stuurslot

Een stuurslot zorgt er samen met de dubbele standaard voor dat de fiets netjes recht blijft staan. Dit zorgt voor een stabiele basis als je je kind in het kinderzitje zet. Een stuurslot zit op eigenlijk iedere moederfiets of transportfiets.

Stevige wielen en brede banden

Een kinderzitje zorgt voor extra druk op de wielen. Daarom is het belangrijk dat een moederfiets stevige wielen heeft en wat bredere banden die beter klappen kunnen opvangen. Oudere moederfietsen hebben vaak 26 inch wielen welke wat kleiner en nog sterker zijn. Echter fietst dit wat minder lekker en de meeste nieuwe fietsen hebben dan ook stevige 28 inch wielen met bredere banden.

Voordrager

Dit is natuurlijk niet noodzakelijk maar wel handig. Wanneer je een achterzitje op je fiets hebt kun je verder niets meer meenemen. Met een voorrekje kun je eventueel nog een kratje monteren zodat je nog wel wat mee kunt nemen. Niet noodzakelijk maar wel erg handig.

Wat kost een elektrische moederfiets?

Je kunt een elektrische moederfiets al vinden vanaf zo’n 1500 euro. Wel is het goed om rekening te houden met 1500 tot 2500 euro. Het hangt ook vooral af van je eigen eisen. Wil je bijvoorbeeld graag een middenmotor? Dan zal je nieuwe fiets gauw boven de 2000 euro zitten terwijl je een fiets met voorwiel motor ook prima onder de 2000 euro kunt vinden. Een middenmotor fietst wat natuurlijker en de gewichtsverdeling is wat beter maar dus ook een stuk duurder.

Lees hier meer over de verschillen tussen voorwielmotor en middenmotor.

Elektrische moederfiets vs. Elektrische bakfiets

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elektrische bakfiets. Dit is wel wat duurder maar in een bakfiets kun je wel tot 4 kinderen meenemen. Ook kun je 3 kinderen en flink wat boodschappen meenemen. Uiteraard heeft alles zijn voor en nadelen maar het is zeker met een groot gezin het overwegen waard.

Beste elektrische moederfiets

Maar wat is nou de beste elektrische moederfiets? Uiteraard is het lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven omdat er meer fietsen zijn die geschikt zijn als moederfiets. Hieronder zie je een overzicht van elektrische moederfietsen die volgens ons aan te raden zijn.

Cortina elektrische moederfiets

Cortina E-Common voor 2049,-

De Cortina E-Common is een van de beter verkopende moederfietsen op dit moment. De fiets ziet er enorm leuk uit en is standaard voorzien van alle opties die we eerder hebben benoemd zoals een dubbele standaard, stuurslot, stevige wielen en een handige voordrager.

Lees hier meer: Cortina E-Common moederfiets

Aphrodite elektrische moederfiets

VanDijck Aphrodite met middenmotor voor 2249,-

De Aphrodite van VanDijck is een fiets die zich uitstekend leent als moederfiets. Wat anders is aan deze fiets is dat hij voorzien is van een middenmotor. Ook is deze fiets voorzien van krachtige schijfremmen wat de veiligheid ten goede komt. Kortom, een uitstekende moederfiets.

Lees hier meer: VanDijck Aphrodite Mid

Stella Fiore Comfort voor 1599,-

De goedkoopste fiets in dit lijstje is de Stella Fiore. Deze betaalbare elektrische moederfiets ziet er leuk uit en is van alle gemakken voorzien. Let wel goed op dat je de meest recente prijzen van Stella bekijkt alvorens je de winkel bezoekt omdat deze nog wel eens willen veranderen.

Lees hier meer: Stella

Bekijk hier de Stella Prijslijst

Popal Maeve elektrische moederfiets

Popal Maeve elektrische moederfiets voor 2099,-

De Popal Maeve ziet er enorm leuk uit en is een speciale moederfiets. Deze heeft geen rekje zoals eerdere modellen maar is wel specifiek als moederfiets gebouwd en dus erg stevig.

Lees hier meer: Popal elektrische moederfiets

Gazelle Bloom moederfiets

Gazelle Bloom vanaf 2699,-

De Gazelle Bloom is de duurste fiets in dit lijstje. Echter is het ook een hele mooie fiets met accu in het frame en middenmotor. Dit maakt de instap minder ruim maar zorgt wel voor een hele goede gewichtsverdeling.

Lees hier meer: Gazelle Bloom moederfiets

Cortina E-U4 Family

Cortina E-U4 Family vanaf 1999,-

De normale Cortina U4 is 1 van de best verkochte fietsen in Nederland. De E-U4 family is daar op gebaseerd maar heeft wat aanpassingen gehad. Zo is het frame een stukje langer gemaakt waardoor er meer ruimte ontstaat tussen het zadel en het stuur. Dit maakt hem geschikt voor kinderzitjes. Daarnaast is hij elektrisch gemaakt!

Lees hier meer: Cortina E-U4 Family

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het dan vooral even weten in de reacties!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.