Elektrische vouwfiets kopen, hier moet je op letten!

Elektrische vouwfiets kopen, hier moet je op letten!

Ben jij op zoek naar een elektrische vouwfiets? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden, wat zo’n fiets kost en waarom er flinke prijsverschillen in de verschillende vouwfietsen zitten. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische vouwfiets.

Waarom kiezen voor een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets mag gratis mee in de trein. Je hoeft hier dus geen kaartje voor te kopen en je hoeft deze ook niet in te checken. Daarnaast kan het handig zijn voor vakanties als je bijvoorbeeld een camper of een boot hebt. Je kunt de kleine vouwfiets handig meenemen en kunt dan gemakkelijk even heen en weer naar de supermarkt of een leuk stadje in de buurt.

Hoeveel kost een elektrische vouwfiets?

Een logische eerste vraag natuurlijk. Hoeveel budget heb je nodig voor de aanschaf van een vouwfiets met ondersteuning? Je kunt goedkope elektrische vouwfietsen al vinden voor minder dan 900 euro. De meeste vouwfietsen hebben een achterwiel motor. Er zijn ook fietsen met en middenmotor. Deze zijn een stuk duurder en soms wat minder praktisch omdat een middenmotor qua gewicht wat zwaarder is. Een luxe elektrische vouwfiets kost tussen de 1800 en 2500 euro.

Wielmaat – Hoe groot is een elektrische vouwfiets?

Vouwfietsen zijn er doorgaans in 12 inch, 16 inch en 20 inch wielmaten. Een vouwfiets met kleine wielen is een stuk lichter en erg makkelijk voor bijvoorbeeld op de boot. Ze zijn makkelijker te tillen en een stuk compacter. Echter zijn deze minder geschikt voor lange afstanden en meer voor tochtjes van een paar kilometer. Wil je liever een vouwfiets met wat meer comfort? Dan kun je ook gaan voor een fiets met grotere 20 inch wielen. Dit komt veel dichter in de buurt bij een normale fiets en hier kun je dus ook prima wat langere tochten op maken. Deze is qua gewicht en grootte wel wat minder handig. Ook zijn vouwfietsen met 20 inch wielen doorgaans een stuk duurder.

Accu – Hoe ver kun je fietsen op een elektrische vouwfiets?

De meeste vouwfietsen zijn voorzien van kleine accu’s. Logisch ook aangezien accu’s erg zwaar zijn en de kans klein is dat de bereider met een vouwfiets tourtochten van 80 kilometer gaat maken. De meeste vouwfietsen hebben een actieradius tussen de 30 en 60 kilometer en in de meeste gevallen is dit ook meer dan genoeg.

Hoe oud moet je zijn voor een elektrische vouwfiets?

Er zitten aan elektrische (vouw)fietsen geen leeftijd beperking. Iedereen mag er dus zo op fietsen zonder rijbewijs of zonder dat je een bepaalde leeftijd hoeft te hebben. Echter is het vanzelfsprekend niet verstandig om jonge kinderen te laten fietsen op een elektrische vouwfiets.

Goedkope elektrische vouwfiets

Een goed voorbeeld van een goedkope elektrische vouwfiets is deze Bimas. Voor nog geen 900 euro rijd je op een stevige vouwfiets met schijfremmen en 12 inch wielen. Deze fiets is niet per se bedoelt voor lange afstanden maar zit wel erg comfortabel. Doordat het frame ook geveerd is fietst hij ondanks de kleine wielen erg prettig.

De prijs kwaliteit verhouding van deze fiets is uitstekend en hij is dan ook erg geschikt voor kleine afstanden en gebruik op een boot of in een camper.

Goedkope elektrische vouwfiets
Bimas E-Vouwfiets voor 849 euro

Luxe elektrische vouwfiets

Wil je liever wat meer comfort? Dan kun je kiezen voor deze Bohlt vouwfiets. Deze fiets heeft 20 inch wielen en fietst fantastisch. Bijna net zo goed als een normale elektrische fiets. Hij is eenvoudig in te klappen en mag ook gratis mee in de trein. De fiets is wel een stuk zwaarder en groter dan de eerder genoemde goedkope vouwfiets. Bijkomend voordeel in deze prijsklasse is dat de fiets een mooi uitgebreid display heeft.

Elektrische vouwfiets kopen
Bohlt 20 inch vouwfiets voor 1799 euro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.