Fatbike merken

Fatbike merken

Fatbike merken, ben jij op zoek naar een Fatbike en wil je graag een overzicht van alle merken en prijzen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Fatbikes, ze winnen steeds meer populariteit en er komen steeds meer Fatbike merken bij. Wij geven je een overzicht van alle merken, prijsklasses en de ervaringen met deze Fatbikes zodat jij goed beslagen ten ijs komt als je er 1 wil aanschaffen.

Waarom willen mensen steeds vaker een Fatbike?

Sinds de helmplicht voor de scooter ingevoerd is kiezen steeds meer mensen voor een fatbike. Het zijn comfortabele fietsen waar op je weinig hoeft te doen. Je hoeft geen helm op en je hoeft de fiets ook niet te verzekeren.

Welke Fatbikes liggen momenteel onder vuur?

Er is enorm veel kritiek op fatbikes. De voornaamste reden is dat er veel Chinese fatbikes rond rijden met een gashendel die ook nog eens makkelijk op te voeren zijn. Het is natuurlijk niet wenselijk om fietsen op de openbare weg te hebben die 40 of 50 kilometer per uur gaan.

In de basis ligt het niet aan de fatbike. Je hebt bijvoorbeeld ook fatbikes die op de juiste manier begrensd zijn en die alleen ondersteunen als jij trapt. Net zoals een normale elektrische fiets dus. In dat geval is het enige verschil het uiterlijk van de fiets en natuurlijk de kenmerkende dikke banden.

Zijn fatbikes gevaarlijk?

De goedkopere Chinese varianten zijn zeker gevaarlijk. Naast het feit dat ze vaak een gashendel hebben en ze makkelijk op te voeren zijn laat ook de kwaliteit van de fietsen wel te wensen over. Zo worden er goedkope (kabel) schijfremmen gebruikt welke absoluut niet berekend zijn op hogere snelheden. Fatbikes van duurdere merken zijn vaak niet gevaarlijk maar vooral de goedkopere fietsen laten te wensen over.

Wat kost een Fatbike?

De meeste goede kwaliteit fatbikes met hydraulische remmen en een goede afwerking kun je krijgen vanaf 2000 euro. Echter kun je ook al fatbikes vinden voor 500 euro via bijvoorbeeld Ali Baba. Deze worden vaak in Nederland door verkocht voor 900-1000 euro. Dit zijn wel vaak de minder veilige modellen.

Fatbike merken

Knaap

Knaap was een van de eerdere aanbieders van elektrische fatbikes. Knaap levert modellen in het hogere segment vanaf ongeveer 2500 euro. Momenteel lopen de prijzen op tot ongeveer 3500 euro.

Lees hier reviews over Knaap.

Ouxi V8

De fatbikes van Ouxi zoals de V8 en de V20 zijn van die typische Ali Baba fietsen. Deze kunnen voor een prikkie uit China gehaald worden en worden hier meestal door handelaren verkocht. Je ziet deze dus niet vaak verschijnen in een fietsenwinkel maar meer bij handelaren die wat bij willen verdienen. Deze fietsen kosten in Nederlands doorgaans 900-1200 euro.

Lees hier onze review over de Ouxi V8.

La Souris

La Souris staat al jaren bekend om zijn scooters. Dit bedrijf levert scooters die er zo uit zien als een dure Vespa maar dan tegen een scherp prijsje. Fatbikes levert het bedrijf ook onder eigen label al vanaf zo’n 1000 euro. Eerder kwamen ze wel eens in opspraak omdat de service niet fantastisch zou zijn. Echter betaal je natuurlijk ook een stuk minder dan in een fietsenwinkel.

Lees hier onze review over het merk La Souris.

Diablo Fatbike

Diablo

Diablo is een merk dat wat korter op de markt is. Echter is het onderdeel van ECC (bekend van Vogue fietsen). Dit is dus een bedrijf die zijn strepen wel heeft verdiend in de fietsenwereld. Het goedkoopste model kost ongeveer 1100 euro en het duurste model zit nog ruim onder de 2500 euro. De fatbikes zijn allemaal legaal voor de openbare weg en voorzien van goede remmen en accu’s met uitzondering van het goedkoopste model.

Lees hier onze review over Diablo Fatbikes.

Super73 fatbike

Super73

Waar de meeste fatbikes een beetje in hetzelfde segment zitten steeds Super73 er met kop en schouders boven uit. Dit bedrijf legt de focus op het hogere segment en verkoopt fietsen tussen de 2599,- en 5399,-. Naar onze bescheiden mening zien de fietsen er ook fantastisch uit. De afwerking is luxe en de fietsen zien er echt anders uit dan de eerder genoemde modellen.

ES Master

Bij de fietsen van ES Master zien we veel gelijkenissen met het assortiment van Ali Baba. Het kan natuurlijk toeval zijn. Dit merk biedt fatbikes aan in de prijsklasse 1000 tot ongeveer 2000 euro. Ze hebben diverse modellen zoals vouwfietsen en de fatbike op de foto.

Phatfour fatbike

Phatfour

Phatfour biedt elektrische fatbikes aan tussen de 2500 en de 4000 euro. De fietsen zien er erg mooi uit en worden geleverd in verschillende kleuren. Dit verschilt wel van de eerder genoemde merken. De fietsen worden in Nederland gebouwd en zelfs de frames worden in Nederland gelast. Je kunt je fiets ook laten customizen en aanschaffen bij een dealer waar je vervolgens terecht kan voor service en garantie.

Is er een merk dat nog niet in dit overzicht staat wat zeker niet mag ontbreken? Laat het dan even weten in de reacties zodat we deze zo snel mogelijk kunnen toevoegen!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.