Goedkope E-Bike kopen, wat moet je weten?

Goedkope E-Bike kopen

Goedkope E-Bike kopen. Wil jij een goedkope elektrische fiets kopen? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een betaalbare elektrische fiets en geven we ook de nodige voorbeelden van goedkope E-Bikes.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een goedkope elektrische fiets?

Je hebt vast wel eens gehoord van verschillende soorten motoren. De meeste fietsen hebben een middenmotor of een voorwielmotor. Veel mensen zijn enorm fan van middenmotoren maar deze fietsen beginnen bij 2000 euro. Als je dus echt een goedkope elektrische fiets wil zul je moeten kijken naar een fiets met voorwielmotor. Deze beginnen bij ongeveer 1000 euro.

Ook heb je vaak een wat meer uitgeklede fiets. Je hebt dus geen vering of uitgebreide displays en andere luxe. Alle waar is naar zijn geld. Het is belangrijk om rekening te houden met een simpele fiets als je een wat kleiner budget hebt. Je kunt beter kiezen voor een fiets met een goede motor en goede accu en verder wat eenvoudiger dan een fiets met alle luxe en een goedkoper motorsysteem.

Heb je een goedkope E-Bike gevonden? Kijk dan altijd even naar reviews. Hoe beoordelen andere gebruikers een fiets van dit merk? 

Probeer je betaalbare fiets altijd bij een fietsenwinkel te kopen. Je kunt ervoor kiezen om een fiets te kopen op Bol, bij de Albert Heijn of bij de Praxis. Maar als er dan iets met je fiets aan de hand is kun je nergens terecht voor service. Het is nou eenmaal zo dat er met een goedkope fiets vaker wat aan de hand is en dan is het belangrijk dat er een fietsenmaker is die het direct op kan lossen. Als je een fiets bij eerder genoemde partijen koopt ben je voor ieder wissewasje je fiets een flinke tijd kwijt. Daarom adviseren we om altijd op zoek te gaan naar een fietsenwinkel met goedkope E-Bikes.

Ook is het goed om rekening te houden met de remmen. Veel E-Bikes in het lagere segment hebben V-Brakes. Dit zijn remmen die prima remmen maar wel veel last hebben van slijtage. Deze remmen werken door middel van rubber blokken welke toch wel vaak vervangen moeten worden. Zeker op een E-Bike. Deze blokken zijn niet duur maar het moet wel af en toe gebeuren.

Overweeg je een gebruikte E-Bike te kopen? Lees dan dit artikel eens. Tweedehands E-Bike kopen

Wat kost een betaalbare E-Bike?

Betaalbare elektrische fietsen met voorwiel motor kosten tussen de 1000 en 2000 euro. Bijna elke fietsenwinkel heeft wel iets in deze prijsklasse. Als je echt in de buurt van de 1000 euro wil blijven zul je misschien even moeten zoeken.

Voorbeelden van betaalbare E-Bikes

Altec Sapphire goedkope e bike

Altec Sapphire

De Altec Sapphire is bij fietsenwinkels te vinden voor ongeveer 1100 euro. Voor dit geld heb je een mooie fiets met 3 versnellingen en 5 standen ondersteuning. Opvallend is dat deze fiets een grote 500Wh accu heeft. Dit is bovengemiddeld voor een fiets in deze prijsklasse. Deze fiets heeft wel de eerder genoemde remblokken en deze zul je dus af en toe moeten vervangen.

Stella Livorno Easy goedkope e-bike

Stella Livorno Easy

De prijslijst leert ons dat deze Stella Livorno met derailleur systeem slechts 999 euro kost. Je kunt deze ook ophalen en proberen in een Stella winkel. Voor dit geld krijg je een 468Wh accu wat wederom absoluut niet teleurstellend is. De fiets heeft een Stella voorwielmotor waar wij zelf geen ervaringen mee hebben. Deze fiets heeft ook weer dezelfde remblokken welke soms vervangen moeten worden.

Kortom, de fiets ziet er prima uit voor dit geld en is het proberen waard. Houd er wel rekening mee dat een zwaardere accu of meer versnellingen een pittige meerprijs hebben. Ze zullen je in de winkel vast en zeker willen overtuigen om het duurdere model te nemen.

Let op: Zoals ook in de reacties onder dit artikel vermeld lijkt het er op dat Stella deze fiets toch niet levert voor 999,-. Download dus altijd even de meest recente prijslijst voordat je naar de winkel gaat. Prijslijst downloaden

Vogue Basic

Vogue Basic

De Vogue Basic is een leuke stadsfiets met een leuk prijskaartje. Voor ongeveer 1200 euro kun je deze fiets ophalen bij een dealer. Deze fiets heeft remblokken voor maar een rollerbrake achter. Dit zorgt er dus voor dat je veel minder last hebt van het blokken vervangen. De fiets heeft 3 versnellingen en een 468Wh accu. Bovendien ziet deze fiets er ook erg leuk uit en heeft hij een uitgebreid display met kilometer teller.

Goedkope elektrische fiets Decathlon

Elops 120E

Deze fiets is te vinden bij de Decathlon. Dit is de goedkoopste fiets in het lijstje met een prijskaartje van slechts 799 euro. De fiets heeft een achterwiel motor, een derailleur systeem en een accu van 313Wh. Dit is de kleinste accu maar natuurlijk ook het kleinste prijsje. Bij een Decathlon winkel hebben ze ook vaak een werkplaats. Of ze hier ook echt fietsreparaties doen weten wij niet zeker maar dit kun je altijd in de desbetreffende winkel even vragen.

Popal Sway betaalbaar

Popal Sway

De Sway van Popal heeft ook een wat uitgebreidere display en een rollebrake achter. De accu is 470Wh. Deze fiets kun je ook vinden vanaf zo’n 1200 euro en is voor dit geld zeker niet teleurstellend. Popal fietsen kun je ook aanschaffen via de lokale fietsenmaker. Wat wel bijzonder is in deze prijsklasse is de voorvork vering en zadelpen vering. Dit zie je niet vaak in deze prijsklasse.

Keola 717F

Heb je iets meer budget? En ben je helemaal weg van die mooie stevige transportfietsen? Dan is de Keola 717F transportfiets echt wat voor jou. Voor 1599 euro heb je een uitgebreid display, 7 versnellingen, brede anti lek banden, een dubbele standaard, stuurslot, voordrager etc. In vergelijking met de eerder genoemde modellen is dit een hele mooie complete fiets. Je krijgt heel veel fiets voor je geld. Doordat deze fiets erg stevig uitgevoerd is is deze ook uitermate geschikt voor scholieren.

Lees hier onze review van deze fiets.

Trenergy E-Relax Pro

Trenergy E-Relax Pro

Ook deze zit weer in de iets hogere prijsklasse maar hier krijg je ook erg veel waar voor je geld. Voor 1650 euro heb je een sportieve fiets met kleurendisplay, voorvork vering, zadelpen vering en 7 versnellingen. Dit mooie model straalt net wat meer kwaliteit uit dan de echt goedkope E-Bikes. Als je budget het toelaat is dit zeker een aanrader.

Veel gestelde vragen

Is een goedkope E-Bike kopen een goed idee?

Als je weinig budget hebt is het natuurlijk verstandig om een zo goedkoop mogelijke elektrische fiets te kopen. Is je budget op te rekken naar 1500 – 2000 euro? Dan is dat wel echt aan te raden. De verschillen tussen een fiets van 1000 en van 1500 zijn vaak enorm. Als het je dus lukt om net wat meer uit te geven krijg je in verhouding meer waar voor je geld.

Waar zijn elektrische fietsen het goedkoopst?

E-Bikes zijn online vaak goedkoper dan in de winkel. Echter is een E-Bike best wel een complex product en is het aan te raden om deze in een winkel te kopen omdat je vaak ook met onderhoud, reparatie en service te maken krijgt.

Wat is de gemiddelde prijs van een elektrische fiets?

Gemiddeld kosten elektrische fietsen ongeveer 2000 euro. Fietsen die hier onder zitten worden gezien als goedkope E-Bikes. Fietsen boven de 3000 euro worden gezien als het hogere segment.

Wat is de beste elektrische fiets qua prijs kwaliteit verhouding?

Bij fietsen rond de 1700 euro heb je vaak de beste prijs kwaliteit verhouding. Bij bijvoorbeeld de E-Relax Pro waar we hier boven over spraken krijg je veel opties voor een relatief lage prijs. Echter is een middenmotor ook wel heel fijn als je het budget hebt. Lees hier de verschillen tussen een middenmotor en voorwielmotor.

5 reacties

  1. Vanafprijs Stella klopt niet zoals hier beschreven. De fiets met 3v voor 999.- is niet te bestellen.
    De fiets met 7v derailleur wel voor 1399.- dit is de goedkoopste stella. De fiets van 999 bestaat dus alleen als lokkertje. Ik heb deze geprobeerd te bestellen zonder succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.