7 redenen om een elektrische fiets te kopen

7 redenen om een elektrische fiets te kopen

Twijfel je over het kopen van een elektrische fiets? Wij geven je 7 redenen om vandaag nog een elektrische fiets te kopen.

1. Je gaat meer fietsen

We zien dat eigenlijk iedereen die een E-Bike koopt vanaf dat moment veel meer gaat fietsen. Je pakt sneller de fiets en fietsen wordt ook leuker. 

2. Je fietst langere afstanden

Mensen die in eerste instantie maximaal 4 kilometer binnen hun eigen woonplaats fietsen gaan langere afstanden maken na het aanschaffen van een elektrische fiets. Ga je verderop een bakje koffie doen bij een vriendin op 15 kilometer afstand? Geen probleem. Met je elektrische fiets ben je er zo. Ook zien we dat mensen woon werk verkeer sneller doen op een elektrische fiets. Je komt niet bezweet op je werk aan maar hebt wel lekker een stuk gefietst waardoor je fris en vol energie op je werk aan komt.

3. Kosten besparen

Door de auto wat vaker te laten staan kun je flink geld besparen. Met de huidige brandstof prijzen kun je je elektrische fiets in no time terug verdienen door de auto regelmatig te laten staan. Ook zijn er talloze voorbeelden van mensen die een tweede auto weg doen en deze vervangen door een elektrische stadsfiets of elektrische bakfiets. In dit geval bespaar je natuurlijk al helemaal enorm veel geld.

4. Je fietst sneller

Je fietst met een elektrische fiets makkelijk 25 kilometer per uur, ook over langere afstanden. Dat doe je meestal niet op een normale fiets. Zo ben je dus sneller op je bestemming en kun je de fiets vaker gebruiken.

5. Fietsen wordt leuk

Een elektrische fiets is enorm comfortabel en de meeste mensen vinden het leuk om op een E-Bike te fietsen. Waar de meeste mensen niet voor hun lol de normale fiets pakken doen ze dat met een elektrische fiets wel.

5. Fietsen is gezond

Pak je vaker de fiets? Dat is enorm goed voor je conditie. Daarnaast is het ook gezond om lekker in de buitenlucht te zijn. Uiteraard bouw je minder conditie op dan bij een normale fiets. Maar Doordat mensen veel meer de fiets pakken is een E-Bike alsnog veel gezonder dan een normale fiets.

6. Geen regelgeving

Je hoeft voor je elektrische fiets (met uitzondering van Speed Pedelecs) geen verzekering af te sluiten, je hoeft hem niet op naam te zetten, hij hoeft niet gekeurd te worden. Een fiets is een stuk minder gedoe dan een auto, motor, brommer of scooter. Je kunt zo wegfietsen uit de lokale fietsenwinkel zonder dat je iets hoeft te regelen (al is een diefstal verzekering wel aan te raden).

7. Het milieu

Uiteraard is het enorm goed voor het milieu als je de auto vaker laat staan. Je bent met een elektrische fiets dus ook nog iets goeds aan het doen voor de wereld. (voorwaarde is wel dat je een auto hebt en deze vaker laat staan).

Wist je dat veel werkgevers (elektrisch) fietsen proberen te stimuleren door middel van een fietsplan? Informeer vooral even bij de werkgever of jullie dit ook binnen het bedrijf hebben. Een fiets kopen via een fietsplan scheelt tot wel 40% op de aanschaf prijs. Ook kun je de aanschaf vaak in termijnen laten verrekenen met je salaris waardoor je ook niet in 1 keer een groot bedrag hoeft te betalen.

Heb je zelf nog meer goede redenen om een elektrische fiets te kopen? Laat het dan even weten in de reacties!

Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.