Wat is het beste merk elektrische fiets?

Wat is het beste merk elektrische fiets?

Wat is het beste merk elektrische fiets? Dit is natuurlijk een vraag die lastig te beantwoorden is. In dit artikel gaan we toch een poging doen.

Honderden merken

Op het moment heb je gigantisch veel E-Bike merken. Alleen in Nederland hebben we al ruim 100 elektrische fiets merken. Iedereen kent inmiddels Gazelle en Batavus wel maar er zijn nog veel meer merken die soms een veel betere prijs kwaliteit verhouding hebben en meer service bieden dan de bekendere merken.

Bekendste merken

  1. Gazelle
  2. Batavus
  3. Sparta
  4. Koga
  5. Cortina
  6. Giant
  7. Union
  8. Trek

Maar naast deze merken hebben we ook nog tientallen kleinere merken.

Welke elektrische fiets merk is het beste?

We hebben ons de afgelopen jaren in ieder merk verdiept en lijsten gemaakt met de voor en nadelen van het merk. De merken hieronder zijn volgens ons de merken met de beste prijs kwaliteit verhouding en zijn ons altijd bijgebleven. Dit zijn niet de meest bekende merken maar wel de merken die hele goede en mooie fietsen maken voor een nette prijs. Ook is het contact met deze fabrikanten vaak een stuk beter dan bij de grotere A-Merken.

1. Victoria

Victoria fietsen is een Duits merk en hebben een fantastische prijs kwaliteit verhouding. Voor zo’n 2000 euro fiets je al op een fiets met Bosch systeem, hydraulische remmen en onderdelen van top kwaliteit. Daarom is Victoria wat ons betreft de absolute topper uit dit lijstje.

Victoria

Victoria 5.5 E-Trekking

Victoria 5.5 E-Trekking vanaf €1999,-

De E-Trekking serie is een goed voorbeeld van de prijs kwaliteit verhouding van Victoria fietsen. Deze fiets is voorzien van een Bosch middenmotor en hydraulische remmen. Daarnaast zijn alle andere onderdelen van de fiets ook van uitstekende kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de Schwalbe banden en de felle led verlichting.

2. Dutch ID

Dutch ID fietsen zien er indrukwekkend uit en worden afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. Daarnaast zijn ze ook vaak innoverend en voorzien van leuke gadgets. Ook zijn de meeste consumenten laaiend enthousiast over dit merk.

Dutch ID

Dutch ID Shadow vanaf €4299,-

Een Dutch ID fiets koop je niet per se voor de prijs, erg goedkoop is hij niet namelijk. Wel is de fiets erg mooi afgewerkt en voorzien van toffe gadgets zoals automatisch schakelen en een display met navigatie.

Dutch ID Shadow ervaringen

3. VanDijck

VanDijck is een relatief jong merk wat fietsen produceert waar eigenlijk geen enkele andere fabrikant aan kan tippen. De prijzen die gehanteerd worden zijn veel scherper dan bij concurrerende merken. De fietsen van dit merk zijn standaard uitgerust met grotere accu’s, zien ze er fantastisch uit en zijn ze altijd scherp geprijsd.

VanDijck

VanDijck Kalii Belt vanaf €3599,-

VanDijck fietsen zijn niet per se goedkoop maar hebben wel weer een buitengewoon goede prijs kwaliteit verhouding. Zo heeft deze Kalii Belt nagenoeg dezelfde specificaties als de Dutch ID fiets hierboven maar heeft hij een grotere accu, een sterkere motor en is hij in ieder geval 700 euro goedkoper.

4. Velo de Ville

Velo de Ville is wederom een Duits merk. De fietsen zien er fantastisch uit en zijn helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Zo kun je zelf kiezen voor kleuren, versnellingssystemen en optiepakketten. De focus ligt bij dit merk niet per sé op prijs maar wel op kwalitatief goede fietsen produceren.

Velo de Ville

Velo de Ville AEB 490 vanaf €2949,-

Bij Velo de Ville kun je (mits je een beetje geduld hebt) je eigen fiets samenstellen. Ook kun je kiezen uit heel veel kleuren. Velo de Ville fietsen zijn kwalitatief erg goed. De prijs is niet per se laag maar wel te verantwoorden.

Velo de ville goed merk?

5. BSP

BSP is een wat kleinere fabrikant die tegenwoordig onderdeel is van Popal. De fietsen zijn erg degelijk en de meeste gebruikers zijn dan ook erg enthousiast. Het assortiment is relatief klein maar de fietsen die ze hebben zien er erg leuk uit.

BSP

BSP Gaev elektrische fiets

BSP GAEV vanaf €2679,-

BSP fietsen zijn niet allemaal zo bijzonder maar dit model worden wij wel enorm enthousiast van. Dit prachtige hippe design zorgt ervoor dat je echt wat ander hebt dan de rest.

Het valt misschien op dat er geen van de bekende merken in dit lijstje staat. Helaas moeten we concluderen dat bij de grotere merken regelmatig wat mis gaat en de service vaak te wensen over laat. De bedrijven worden wat groter en zijn daardoor vaak minder goed te bereiken. Daardoor is de service vaak beter bij kleinere bedrijven of bedrijven die gewoon heel weinig problemen hebben zoals bijvoorbeeld Victoria. Victoria is een groot merk maar omdat de fietsen heel erg betrouwbaar zijn hebben ze relatief weinig problemen en kunnen ze dus ook makkelijker goede service verlenen.

Wat is volgens jou het beste fietsmerk? Laat het weten in de reacties!

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.