Wat kost een elektrische bakfiets?

Wat kost een elektrische bakfiets?

Wat kost een elektrische bakfiets? Ben je op zoek naar een elektrische bakfiets? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de prijzen van elektrische bakfietsen. In dit artikel gaan we jou wegwijs maken in wat deze fietsen precies kosten en wat de verschillen zijn. We kunnen namelijk al verklappen dat deze tussen de 2.000 en 10.000 euro kosten. Maar waar zit dit gigantische prijsverschil nou eigenlijk in?

Goedkope vs dure bakfietsen

Het prijsverschil zit hem bij bakfietsen in verschillende zaken. Ten eerste zit het in de motor van de fiets. Zo is een achterwiel motor een stuk goedkoper dan een middenmotor. Een achterwiel motor ondersteunt wat heftiger en minder natuurlijk dan een middenmotor.

Daarnaast heb je qua middenmotoren ook nog verschillen. Zo kun je een bakfiets met een Bafang middenmotor al voor zo’n 3000 euro vinden terwijl een fiets met Bosch middenmotor gelijk al een stuk duurder is. 

Daarnaast spelen merk en materialen nog een grote rol. Zo hebben goedkopere bakfietsen van bijvoorbeeld Vogue vaak een houten bak en bij duurdere bakfietsen zoals Urban Arrow of Lovens een kunststof bak.

Al met al kunnen de verschillende fietsen dus duizenden euro’s verschillen. 

Vogue Carry 2 bakfiets voor 2999,-
Urban arrow bakfiets
Urban Arrow bakfiets voor 5999,-

Wat is belangrijk bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Het is van groot belang dat een elektrische bakfiets goede remmen heeft. Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een model met hydraulische schijfremmen. Dit systeem remt erg goed en heeft weinig last van slijtage. Dit is een absolute must op een elektrische bakfiets. Op eigenlijk alle bakfietsen boven de 2500 euro zitten dit soort remmen. Maar controleer dit altijd goed.

Wat kost een elektrische bakfiets?

De meeste elektrische bakfietsen zitten tussen de 2000 en 5000 euro. In het hogere segment zijn zijn prijzen van 6500 euro of meer gebruikelijk. De vraag is dus wat jij aan een bakfiets wil uitgeven en hoeveel hij gebruikt wordt. Een goedkopere bakfiets met achterwiel motor voldoet prima bij incidenteel gebruik. Is het echt bedoelt om dagelijks op te fietsen? Dan is een fiets met een middenmotor wel prettig.

Een duurdere bakfiets fietst vaak een stuk fijner maar het budget moet natuurlijk wel toereikend zijn. Daarom is het belangrijk om dit van te voren duidelijk te bedenken. Heb je een flink budget? Dan is het alsnog een goed idee om de verschillende fietsen te testen zodat je zeker weet wat jij prettig vindt. Dit is namelijk niet voor iedereen hetzelfde en het zou zomaar kunnen dat je weinig verschil merkt tussen een bakfiets van 3000 euro en een bakfiets van 5000 euro. Dat is dan snel verdiend. 

Is een dure bakfiets beter dan een goedkope bakfiets?

Ja, doorgaans is een duurdere bakfiets ook beter. Deze wordt afgeleverd met een betere onderdelen, een grotere accu en vaak een betere motor. Een duurdere bakfiets is dus over het algemeen ook betrouwbaarder.

Bakfiets merken

Wil je meer weten over bakfietsen en de verschillende bakfiets merken? Wij hebben eerder een uitgebreid artikel geschreven over elektrische bakfietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.