Wat kost een elektrische fiets?

Wat kost een elektrische fiets?

Wat kost een E-Bike nou eigenlijk? Als je op zoek bent naar een elektrische fiets zul je zien dat de prijzen flink variëren. Maar waar zit dit nou eigenlijk in? In dit artikel gaan we je vertellen wat de goedkoopste E-Bikes kosten, wat een E-Bike met middenmotor kost, wat een middenklasse E-Bike kost en nog veel meer. Kortom, als je dit artikel helemaal uit leest weet je precies wat voor kostenplaatje je rekening mee kunt houden als je een E-Bike gaat kopen.

Wat kost een elektrische fiets?

Elektrische fietsen variëren van ongeveer 1000 euro tot 10.000 euro. De prijs verschillen hebben te maken met technische specificaties (middenmotor of voorwielmotor) afmontage (remmen bijvoorbeeld) en merk. Ook heeft de accu capaciteit invloed op de prijs. Het is dus van flink wat factoren afhankelijk wat je uiteindelijk betaald.

Wat kost een betaalbare elektrische fiets?

Een goedkope elektrische fiets begint meestal rond de 1000 euro. Als je goed zoekt kun je vanaf dit bedrag ook een nieuwe elektrische fiets kopen bij een plaatselijke fietsenwinkel. Voor dit geld krijg je een eenvoudige elektrische fiets met voorwiel motor en 3 versnellingen. Ook hebben deze fietsen vaak V-Brakes. Probeer altijd van te voren reviews op te zoeken van de desbetreffende fiets omdat er in deze prijsklasse nog wel eens minder goede fietsen tussen zitten.

Tussen de 1500 en de 2000 euro heb je een luxere fiets met voorwielmotor. Je kunt dan rekenen op 7 versnellingen, een uitgebreid display, goede remmen en een acceptabele accu. Op zich heb je dan alles wat belangrijk is. De enige kanttekening is dat je een voorwiel motor hebt. Niet iedereen vindt dat prettig. Wil je een fiets met middenmotor? Dan heb je een iets ruimer budget nodig.

Lees hier alles over de verschillen tussen voorwiel motor en midden motor.

Wat kost een E-Bike met middenmotor?

Veel mensen prefereren tegenwoordig een fiets met middenmotor. Dit fietst wat natuurlijker en de motoren zijn krachtiger. Echter is dit systeem een stuk duurder. Fietsen met middenmotor kun je krijgen vanaf ongeveer 2000 euro. De meeste fietsen met middenmotor zitten tussen de 2000 en 3000 euro. Je krijgt dan wel een luxere fiets. Deze fietsen zijn vaak standaard al uitgerust met goede onderdelen zoals een goede accu en schijfremmen.

Wat is een middenklasse E-Bike?

De E-Bikes die op het moment het meest verkocht worden zitten rond de 2500 euro. In het verleden lag dit bedrag iets lager maar doordat de middenmotor E-Bikes steeds meer verkocht worden gaat dit bedrag gestaag omhoog.

Waarom zijn sommige E-Bikes zo duur?

Maar waarom zijn sommige elektrische fietsen dan ineens veel duurder? Dit heeft voornamelijk met de onderdelen te maken. Zo kun je een elektrische fiets hebben met een Bosch Active Line motor. Deze is perfect op het rechte stuk maar zal in de bergen wat minder presteren. Je kunt ook gaan voor een fiets met een Bosch Performance CX motor. Deze is krachtiger maar ook een stuk duurder. Daarnaast kunnen de fietsen nog grotere accu’s en andere opties hebben. Ook zijn speed pedelecs (fietsen die 45 kilometer per uur gaan) een stuk duurder. Ook het merk heeft invloed op de verkoopprijs. Zo is een Cortina fiets bijvoorbeeld al een stuk duurder dan een Trenergy fiets. Dit heeft voornamelijk met het merk te maken.

Wat kost een Speed Pedelec?

Een Speed Pedelec is een fiets waarmee je tot wel 45 kilometer per uur kunt fietsen. Op deze fietsen ben je verplicht een helm te dragen, verzekerd te zijn en een kentekenplaat te hebben. Speed Pedelecs worden vaak ingezet voor woon werk verkeer.

Speed Pedelecs beginnen vaak rond de 4000 euro. Deze prijzen lopen echter al snel op richting de 10.000 euro.

Wat kost een E-Bike met Bosch middenmotor?

E-Bikes met een Bosch middenmotor beginnen bij ongeveer 2200 euro. Je hebt dan de Active Line motor met 40Nm koppel. De prijzen lopen vanaf hier op als je bijvoorbeeld een grotere accu wil of een zwaardere motor.

Lees hier wat de beste middenmotor is voor een elektrische fiets.

Wat kost de goedkoopste elektrische fiets?

De allergoedkoopste elektrische fietsen zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 800 euro bij online partijen. Bij fietsenwinkels beginnen de prijzen doorgaans iets boven de 1000 euro. Deze betaalbare elektrische fietsen zijn niet bij alle winkels te krijgen maar als je goed zoekt zit er vast een winkel bij jou in de buurt.

Wat kost een elektrische bakfiets?

Een elektrische bakfiets begint bij ongeveer 2500 euro. Voor dit geld heb je een wat eenvoudigere bakfiets van een B-merk. Wil je graag een bakfiets van een merk of bijvoorbeeld met een middenmotor? Dan zul je toch al gauw een budget moeten hebben van 5000 euro.

Goedkope elektrische bakfiets
Bimas Elektrische bakfiets voor 2999,-
Soci bike bakfiets
Soci Bike Elektrische bakfiets vanaf 5250,-

Lees hier alles over elektrische bakfietsen.

Wat kost een elektrische vouwfiets?

Een elektrische vouwfiets begint meestal rond de 1000 euro. Voor dit geld heb je een acceptabele vouwfiets. Vaak hebben deze niet hele indrukwekkende specificaties maar waarschijnlijk ga je er ook niet de tour de France mee fietsen dus dat is ook niet heel erg belangrijk. Voor een wat luxere vouwfiets betaal je tussen de 1500 en de 2500 euro. In deze prijsklasse heb je een wat uitgebreidere fiets en heb je vaak ook wat grotere 20’’ wielen.

Wat kost een tweedehands elektrische fiets?

We hebben eerder al een heel artikel gewijd aan het kopen van een gebruikte elektrische fiets. E-Bikes kun je op Marktplaats al vinden vanaf enkele honderden euro’s. Echter is dit niet per se een aanrader. Wij adviseren zelf altijd om een goedkopere nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Wil je wel echt een gebruikte fiets? Dan is het een aanrader om deze te kopen bij een betrouwbare partij waar je ook garantie op je fiets krijgt. Wel kost een tweedehands E-Bike met garantie ook al gauw 800 euro of meer.

Wat kost een E-Bike accu?

En stel nou dat je E-Bike accu aan vervanging toe is. Wat gaat dit dan kosten? Dit verschilt een beetje per fiets maar over het algemeen kun je rekening houden met zo’n 400 euro. Heb je een accu in het frame? Of een hele zware accu met veel capaciteit? Dan kan dit bedrag oplopen tot zo’n 800 euro. Een E-Bike accu gaat doorgaans in ieder geval 5 jaar mee. In sommige gevallen nog langer maar de capaciteit van de accu zal wel verminderen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het dan vooral even weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.