Wat kost een goede elektrische fiets?

Wat kost een goede elektrische fiets?

Wat een elektrische fiets kost hebben we het al eerder over gehad. Daarnaast weten we al dat je zelf ook kunt Googlen, anders was je tenslotte niet bij dit artikel terecht gekomen. Daarom gaan wij het in dit artikel ergens anders over hebben. Wat kost een GOEDE middenklasse elektrische fiets? Wil je niet het aller goedkoopste model maar ben je ook geen extreem fanatieke fietser? Dan vertellen we jou welke fiets geschikt is voor jou.

Middenmotor

We zien dat de meeste mensen tegenwoordig toch voor een fiets met middenmotor gaan. Dit is wat duurder dan een voorwielmotor maar wordt door de meeste mensen wel als prettig ervaren. Op een fiets met voorwiel motor heb je wel eens het idee dat de fiets met je aan de haal gaat. Dat heb je met een fiets met middenmotor veel minder. Deze ondersteunt natuurlijker en ondersteunt alleen als je echt kracht op de pedalen zet. We gaan dus uit van een fiets met middenmotor.

Merk

Daarnaast heb je nog meer dan 100 E-Bike merken. Hier zitten hele dure merken bij zoals Stromer en Riese&Muller maar ook goedkopere merken zoals Altec of Vogue. In dit geval gaan we uit van de middenklasse. Een Nederlands merk met een goede naam.

Remmen 

Tegenwoordig worden steeds meer fietsen uitgerust met hydraulische remmen. Ook geen overbodige luxe op een elektrische fiets. Schijfremmen zijn ideaal omdat ze weinig last hebben van slijtage en enorm krachtig remmen.

Accu

Daarnaast is een accu van in ieder geval 400Wh wenselijk. Deze zorgt voor een actieradius van 60-80 kilometer. Meer mag natuurlijk ook maar we gaan uit van een minimale capaciteit van 400Wh.

Maar wat kost een goede elektrische fiets dan?

Alle bovenstaande factoren meegenomen hebben we een lijstje met goede elektrische fietsen gemaakt. Al deze fietsen zitten tussen de 2400 en 3500 euro. Het antwoord op de vraag ‘’Wat kost een goede elektrische fiets?’’ is dus tussen de 2400 en 3400 euro. Voor dit geld heb je alles wat je graag zou willen.

Voorbeelden goede elektrische fietsen

Cortina E-Nite goede E-Bike

Cortina E-Nite voor 2449,-

Ben je een sportieve fietser en wil je ook wel graag een fiets die leuk is om te zien? Dan is de E-Nite echt iets voor jou. Een stevige fiets met een enorm krachtige middenmotor. De accu zit netjes weggewerkt in het frame en de fiets is voorzien van goede schijfremmen. De fiets heeft geen voorvork of zadelpen vering wat goed past bij het sportieve karakter.

Lees hier meer: Cortina E-Nite

VanDijck Leto 8 Belt

VanDijck Leto 8 Belt voor 3499,-

De VanDijck Leto zit qua prijs aan de bovenkant in dit lijstje. Echter zit hij qua rij prestaties ook absoluut aan de bovenkant. Deze fantastische fiets hebben we eerder al mogen testen. Wij waren net zoals de andere testers enorm te spreken over de Leto. Je krijgt standaard een flinke accu en het is qua rij eigenschappen misschien wel de fijnste fiets in dit rijtje.

Lees hier meer: VanDijck Leto Belt

Wat kost een goede elektrische fiets Cube Supreme

Cube Supreme Hybrid Pro voor 2899,-

Cube is een wat sportiever Duits merk wat kwalitatief hoogstaande fietsen maakt. Veel mensen zullen Cube kennen van de mountainbikes en racefietsen maar ook zeker in het stadsfiets segment doen ze goed mee. Deze Cube scoorde onder andere nummer 1 in de ANWB fietstest.

Lees hier meer: Cube Supreme Hybrid

Wat kost een Victoria E Trekking elektrische fiets

Victoria E-Trekking 5.9 voor 2599,-

Victoria is 1 van onze favoriete E-Bike merken. Dit Duitse bedrijf stelt nooit teleur. De fiets is misschien niet indrukwekkend qua uitstraling maar wel qua prestaties. Fietsen van Victoria zijn enorm betrouwbaar en afgemonteerd met goede kwaliteit onderdelen. Het enige nadeel is dat de fiets (nog) niet voorzien is van schijfremmen. Echter is de prijs wel erg aantrekkelijk.

Lees hier meer: Victoria E-Trekking 5.9

Trenergy Performance goede prijs kwaliteit verhouding

Trenergy Performance Belt voor 2899,-

Ga jij graag voor de beste prijs kwaliteit verhouding? Ben je op zoek naar zoveel mogelijk fiets voor je geld? Dan is de Performance Belt van Trenergy net wat voor jou. Voor 2899,- rij je op een fiets met Belt aandrijving, krachtige middenmotor, schijfremmen, accu in het frame en mooie brede banden. Je koopt met Trenergy een wat kleiner en minder bekend merk maar krijgt daar wel heel veel goede specificaties voor en een scherpe verkoopprijs. Is een belt voor jou niet zo belangrijk? Dan kun je ook nog voor de normale Performance gaan welke dan op 2649,- komt.

Lees hier meer: Trenergy Performance

Qwic Goede elektrische fiets

Qwic I-mn7.2 voor 2749,-

Qwic kan in ieder geval de titel ”meest onhandige modelnaam” al in zijn zak steken. Maar daarnaast is de Qwic I-MN7.2 ook een fantastische fiets om te zien. Deze fiets is voorzien van een accu weggewerkt in het frame, een krachtige Bafang motor en schijfremmen. Daarnaast is het om te zien ook 1 van de mooiere fietsen in dit lijstje. Deze fiets is dus van harte aan te raden. Het is alleen even spannend als de buurman vraagt wat voor model Qwic je ook al weer hebt.

Lees hier meer: Qwic I-mn7.2

Kun jij een fiets aanbevelen? Laat het dan gerust even weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.