Welke fietsenwinkels doen mee aan Fisc Free?

Welke fietsenwinkels doen mee aan Fisc Free?

Welke fietsenwinkels doen mee aan Fisc Free? Kun je een fiets uitzoeken via het Fisc Free fietsplan? Dan is dat zeker een goed idee. Dit kan namelijk een hoop geld schelen. In dit artikel vertellen we jou hoe Fisc Free werkt en waar je terecht kunt voor een fiets via Fisc Free.

Welke fietsenwinkels zijn aangesloten bij Fisc Free?

Veel fietsenwinkels zijn aangesloten bij Fisc Free. Let wel op: Sommige rijwielzaken rekenen extra kosten als je een fiets aanschaft via het Nationale Fietsprojecten fietsplan. Zo zie je onder andere bij veel online partijen dat er 150 euro gerekend wordt wanneer je een fiets wil aanschaffen via dit fietsplan.

Woon je in Friesland of omstreken? Dan kun je terecht bij BENN E-Bike Shop. Hier betaal je geen extra kosten wanneer je je fiets via Fisc Free aanschaft. Dit bedrijf heeft verschillende vestigingen in Friesland waar je je fiets kunt ophalen. Je kunt je fiets ook in heel Nederland thuis laten bezorgen zonder extra kosten. 

Vaak is het ook mogelijk om bij je lokale fietsenwinkel een fiets aan te schaffen via Fisc Free. Er zijn landelijk meer dan 2000 winkels aangesloten bij Fisc Free. Echter is het dus niet vanzelfsprekend dat je de fiets kunt kopen voor de winkelprijs. Veel partijen kiezen ervoor om een toeslag in rekening te brengen.

Hoe werkt Fisc Free?

Als je een fiets wil kopen via Fisc Free zorg je als eerste dat je je fietskaart in handen krijgt. Op deze fietskaart staat een code die de verkoper van de fiets nodig heeft. Zodra je deze doorgeeft kan de verkoper de bestelling in het Fisc Free systeem zetten. Vervolgens krijg je een mailtje waarna je de bestelling kunt bevestigen en kunt selecteren hoe je de fiets wil betalen. Vaak kun je kiezen om dit maandelijks met je bruto loon te verrekenen, te verrekenen met vakantie uren of overuren. Soms moet je nog een gedeelte zelf bij betalen. In sommige gevallen kun je ook het gehele bedrag laten verrekenen met je salaris.

Zodra je dit gedaan hebt gaat er een bericht naar de werkgever. Deze kan vervolgens de aanvraag goedkeuren. Zodra dat gedaan is krijgen zowel jij als de fietsenwinkel een bericht en kan de fiets uitgeleverd worden. De fietsenzaak vult wat gegevens in over de fiets zoals onder andere het serienummer, sleutelnummer en bouwjaar van de fiets. Vervolgens kun je de fiets afhalen of wordt de fiets bij je thuis bezorgd.

Waarom zou je gebruik maken van Fisc Free?

De belangrijkste reden is dat je een hoop belastingvoordeel hebt. Het wordt immers verrekend met je bruto salaris waardoor je 30-50% bespaart op de aankoop van je fiets. Daarnaast financiert de werkgever de fiets (deels) voor waardoor je niet het hele bedrag in 1 keer hoeft te betalen. Een nieuwe elektrische fiets kan immers flink in de papieren lopen.

Waarom rekenen winkels een toeslag voor het gebruik van Fisc Free?

Fisc Free rekent zelf 150 euro aan de winkel voor het bemiddelen. De winkel levert dit dus in bij verkoop van een fiets. Sommige winkels rekenen geen toeslag maar veel winkels en webshops rekenen een toeslag als je een fiets wil aanschaffen via dit fietsplan.

Wil je online of in de winkel een fiets uitzoeken maar niet de extra kosten betalen? Dan kun je terecht in de webshop of winkels van BENN Fietsen.

Hoe vaak mag je gebruik maken van Fisc Free?

Een werknemer mag elke 3 jaar een nieuwe fiets aanschaffen via het Fisc Free fietsplan. Heb je al iets anders aangeschaft via Fisc Free? Dan kan het zijn dat je minder of geen gebruik kunt maken van het fietsplan. Dit kun je zien in je online Fisc Free omgeving of naar informeren bij de HR afdeling van het bedrijf waar je werkt.

Wat kost Fisc Free voor de werkgever?

Voor de werkgever kost het mee doen aan Fisc Free helemaal niets. Ook worden veel administratieve handelingen uit handen genomen waardoor het voor de werkgever makkelijker wordt om dit aan te bieden. Ook jij als werknemer betaald niet meer. De enige die de kosten betaald is de partij die de fiets levert.

Kan mijn werkgever zich aanmelden voor Fisc Free?

Dat kan. De werkgever kan contact opnemen met FiscFree om zich aan te melden. Meestal kun je dit het beste aangeven aan de HR afdeling van het bedrijf waar je werkt.

Mijn werkgever stelt X budget beschikbaar, kan ik ook een duurdere fiets uitzoeken?

Jazeker. Een duurdere fiets kan altijd. Echter betaal je in sommige gevallen zelf het verschil tussen wat de werkgever beschikbaar stelt en de aanschaf van de fiets. In sommige gevallen kun je dit ook laten verrekenen met je salaris echter heb je over het deel wat boven het toegekende bedrag zit geen belastingvoordeel.

Hoe duur is een elektrische fiets?

Je weet wat je budget is, maar wat kost een elektrische fiets eigenlijk? In de meeste gevallen kosten E-Bikes tussen de 1500 en 2500 euro maar je kunt ook kiezen voor een goedkope elektrische fiets.

Heb je vragen, opmerkingen of ervaringen met betrekking tot Fisc Free? Laat het dan vooral even weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.