Ondersteuning valt weg E-Bike

Ondersteuning valt weg E-Bike

Ondersteuning valt weg E-Bike. Je elektrische fiets houdt in of je ondersteuning valt uit, wat moet je daar nou aan doen? In dit artikel vertellen we jou waar het aan kan liggen dat je het idee hebt dat je E-Bike inhoudt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn als de ondersteuning van je elektrische fiets niet naar behoren werkt. In dit artikel benoemen we de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Heb je een storing code in je scherm staan? Check dan dit storingscode overzicht eens.

Reden 1: Kabels

Zitten alle kabels goed in elkaar gedrukt? Soms zit de motorkabel los waardoor de fiets af en toe niet ondersteunt. Dit geeft een vervelend gevoel en je hebt het idee dat je E-Bike aan het inhouden is. De motor stekker vindt je in de buurt van het voorwiel. Deze moet goed in elkaar gedrukt zitten. Als je deze in elkaar drukt hoor je een klik. Als hij niet klikt zit hij niet goed in elkaar.

Ook kan het zijn dat de connectoren niet goed contact maken. Je kunt de motor stekker even uit elkaar trekken, inspuiten met contactspray en het vervolgens nog eens proberen.

Reden 2: Trapsensor

Vaak zien we dat de trapsensor vervuild of geoxideerd raakt waardoor de trapsensor blijft hangen. De trapsensor zit bij fietsen met een voorwielmotor achter de crank. Je ziet als het goed is als je de trapper rond draait de sensor meedraaien. Blijft deze soms hangen? Dan kan het best zijn dat dit het probleem veroorzaakt. Je kunt de crank demonteren en de sensor uit elkaar halen en schoonmaken. Lukt dit niet? Dan kun je ook proberen er wat contactspray tussen te spuiten. In de meeste gevallen is een trapsensor wel gangbaar te maken. Als dit niet het geval is kun je hem vervangen. Dit is vaak ook niet zo heel erg duur.

Trap sensor

Reden 3: Controller fout

In sommige gevallen is het een fout met de software op de controller. De controller is de computer van je elektrische fiets. Deze kan ook veroorzaken dat de ondersteuning soms uit valt. Je kunt een controller vervangen of een dealer vragen om dit probleem op te lossen.

Reden 4: Begrenzer

Alle elektrische fietsen zijn begrenst. De meeste gevallen zit deze begrenzing rond de 25-27 kilometer per uur. Zodra je deze snelheid haalt voelt het soms alsof hij inhoudt. Dit is dus normaal. Zolang je iets onder deze snelheid blijft zul je niet het gevoel van inhouden ervaren.

Soms kan het ook zijn dat de begrenzer lager is ingesteld. Dit kun je meestal op het display van de fiets zelf instellen. In dat geval kan het zijn dat de fiets al eerder gaat inhouden. Houdt hij altijd in rond dezelfde snelheid? Dan zou dit goed de oorzaak kunnen zijn.

Wist je dat je je begrenzer ook kunt verwijderen door middel van een opvoer set?

Reden 5: Accu

De accu kan ook de reden zijn dat je ondersteuning uit valt. Zit de accu goed in de slede en zit hij niet los? Deze wil wel eens los trillen als je over een hobbel rijdt. Ook kan het zijn dat de accu niet goed contact maakt waardoor de ondersteuning, of soms zelfs de hele fiets, uitvalt.

Reden 6: Speedsensor

Zit er een speedsensor op de achtervork van je fiets? Hier moet een magneetje precies voor langs lopen. Deze magneetjes willen wel eens los gaan of per ongeluk verplaatsen waardoor je ondersteuning niet meer werkt. Controleer dit dus altijd goed als je een fiets hebt met speedsensor.

Ondersteuning valt weg E-Bike

Heb je het idee dat je ondersteuning niet weg valt maar dat je fiets over het algemeen zwaar loopt? Lees dan eens dit artikel: E-Bike fietst zwaar.

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het dan vooral even weten in de reacties.

Eén reactie

  1. Bij mijn Stella Livorno valt soms de ondersteuning weg,dat duurt een aantal minuten en dan ineens voel ik dat hij weer pakt.De display geeft geen fout aan als dat gebeurt.De fiets vandaag weg gebracht naar de Stella Services Center om daar te horen dat ze er niets mee kunnen omdat hij het nu weer goed doet.Maar wat moet ik er dan mee? Ik heb longproblemen en kan bijna niet lopen,het fietsen gaat goed maar hier word ik zo onzeker van.Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.