Welke band past op mijn E-Bike?

Welke band past op mijn E-Bike?

Welke band past op je E-Bike? Ben je op zoek naar een nieuwe fietsband voor je elektrische fiets? In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe band.

Speciale E-Bike banden

Er zijn speciale E-Bike banden op de markt. Bij een normale elektrische fiets komt dit niet zo heel precies maar bij bijvoorbeeld een Speed Pedelec is het absolute noodzaak. E-Bike banden kun je herkennen aan het feit dat er vaak ‘’E-Bike approved’’ of iets dergelijks op de zijwand staat. Hier staat dan meestal ook direct bij tot hoeveel kilometer per uur de band geschikt is. Dus tot 25 of tot 50 kilometer per uur.

E-Bike banden zijn vaak breder

De meeste elektrische fietsen hebben wat bredere banden. Waar op een normale stadsfiets vaak een 37-622 (37 millimeter breed) band zit zie je bij E-Bikes vaker 42-622 (42 millimeter breed) of 47-622 banden.

Benieuwd hoe dat nou precies werkt en welke band op welke fiets past? Kijk dan deze video eens:

Kun je ook een normale band monteren?

Bij een normale elektrische fiets kun je ook een gewone band monteren. Het is wel aan te raden om een degelijke kwaliteit band te gebruiken omdat een band anders sneller kan slijten. Het is sowieso slim om te kiezen voor een band van een goed merk zoals CST of Schwalbe.

Welke maat band heb je nu?

Bevalt de huidige band? Dan kun je dezelfde weer monteren. Welke maat je nu hebt staat op je buitenband. Aan de zijkant staan als het goed is verschillende maten. Het handigste is om de ETRTO maat op te zoeken. Deze bestaat uit 2 cijfers, een streep en vervolgens 3 cijfers. Een voorbeeld hiervan is 37-622. Als je een band kiest waar deze zelfde maat op staat kun je deze weer bestellen.

De juiste fietsband voor je elektrische fiets

Wij adviseren bij een normale 28 inch elektrische fiets om onderstaande band te gebruiken. Deze is van erg goede kwaliteit en is nog wel betaalbaar. Daarnaast is het een iets bredere maat waardoor de fiets goed grip op de weg heeft.

Schwalbe E-Bike buitenband.

Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets.

Heb je nog vragen over welke band geschikt is voor jouw E-Bike? Stel ze dan gerust even onder dit artikel.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.