Gratis je E-Bike opvoeren

Wil je gratis je E-Bike met middenmotor opvoeren maar wil je er niks aan uitgeven? Dat kan! 

Het is belangrijk om te weten dat het illegaal is om je elektrische fiets op te voeren. Officieel mag je niet sneller dan 25 kilometer per uur fietsen op een E-Bike. Ook kan het zijn dat je fabrieksgarantie vervalt als de fabrikant er achter komt dat je elektrische fiets opgevoerd is. 

Je elektrische fiets opvoeren zonder speedchip of ander hulpmiddel kan door de fiets in de war te brengen. In dit geval verplaats je de speed sensor en plaats je een nieuwe magneet op de crank waardoor je fiets niet meer weet hoe hard je precies fietst. 

Hierdoor houd de ondersteuning niet op bij 25 kilometer per uur en kun je dus veel sneller fietsen. Omdat je je fiets voor de gek houdt klopt de kilometer teller niet meer. Op het scherm staat dus dat je bijvoorbeeld 25 fietst terwijl dit in werkelijkheid veel sneller is.

Wij geven zelf de voorkeur aan de methode met een speedbox maar als je zonder investering sneller wil fietsen is onderstaande ook een optie.

Wat heb je nodig om gratis je E-Bike op te voeren?

Voor dit project heb je een paar tie wraps nodig, een schroevendraaier of torx/inbus setje en een sterk magneetje.

Stap 1: Speedsensor losdraaien 

De speedsensor zit op de achtervork van je fiets. Deze kun je losdraaien met een schroevendraaier of inbussleutel. De speedsensor is nu los en je kunt deze verplaatsen.

Speedsensor elektrische fiets opvoeren
Speedsensor
Speedsensor losdraaien

Stap 2: Verplaats de speedsensor

Zorg dat de speedsensor aan de buitenkant van de achtervork gemonteerd wordt. Ter hoogte van de achterkant van je pedaal. Het pedaal moet precies langs de speedsensor gaan.

Zet je speedsensor vast met een paar tie wraps.

Gratis je E-Bike opvoeren
Monteren met Tie Wraps
E-Bike opvoeren met magneet
Ter hoogte van het pedaal

Stap 3: Magneet plaatsen

Plaats nu een magneet op de achterkant van je pedaal. Als het goed is blijft deze gewoon zitten omdat je een sterk magneetje hebt en het pedaal van staal is. Zorg dat het magneetje goed langs de sensor gaat.

Je kunt ook voor een paar euro een nieuw spaak magneetje bestellen. Dan hoef je de originele magneet niet te ontmantelen.

Stap 4: Proefrit

Je hebt nu zelf gratis je elektrische fiets opgevoerd. De fiets rijdt nu een stuk sneller dan normaal. Wil je weer op normale snelheid fietsen? Dan kun je de speedsensor zo weer terug plaatsen en de magneet van je pedaal afhalen.

Deze manier van opvoeren is gratis en leuk om eens te proberen op een oude elektrische fiets of voor de hobby. Wil je op lange termijn een goede oplossing vinden om je fiets wat harder te laten lopen dan is een opvoeren met een speedchip misschien een beter idee.

Heb je nog vragen of opmerkingen over gratis je E-Bike opvoeren? Laat het dan gerust even weten in de reacties!

20 reacties

  1. Hoi! Een speedbox is wat genuanceerder. Ook klopt de snelheid die je rijd nog steeds en kun je met een Bluetooth versie eventueel de snelheid instellen. Ook klopt de totale kilometer stand dan nog steeds.

 1. Beste specialist,
  Zelf heb ik een Lidl Urban Crivit fiets met een M080 Rear Hub Motor van MIVICE.

  Hoe kan deze opgevoerd worden?

  Graag hoor ik van je.

  Bert

 2. Hoi allen.

  Mijn Sparta ION RXS uit 2016 levert mijn inziens te weinig ondersteuning.
  Intussen al wel een nieuwe achterband opgelegd en diverse malen gekalibreerd maar geeft geen verbetering.
  Voorheen had ik de ondersteuning op 2 staan maar nu moet ik hem al op 5 zetten.
  Weet iemand raad?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.