Speedbox Review

Speedbox Review

Speedbox review. Ben je van mening dat je elektrische fiets wel wat harder mag lopen? Maar vraag je je af of een speedbox een goed idee is? Wij hebben zelf veel ervaring met speedboxen en kunnen je precies vertellen hoe je hem kunt monteren en wat de voor en nadelen van een speedbox zijn.

Wat doet een Speedbox?

Een Speedbox manipuleert de elektronica van je fiets waardoor je fiets een stuk sneller gaat. In sommige gevallen halveert hij de snelheid waardoor de fiets denkt dat je 20 rijdt terwijl dit in de praktijk 40 is. Bij nieuwere modellen wordt de snelheid wel goed aangegeven.

Na het monteren van de Speedbox ondersteunt hij tot we 50 kilometer per uur. Bij Speedboxen met bluetooth kun je zelf de snelheid instellen. Bij andere speedboxen ondersteunt hij tot 50 kilometer per uur en kun je geen maximum snelheid instellen.

Montage van een Speedbox

Een speedbox is gemakkelijk te monteren. Als je een beetje technisch bent is dit prima zelf te doen. Voor sommige motoren moet je de crank demonteren maar voor nieuwere motoren is dat niet eens nodig en heb je alleen een schroevendraaier nodig. Doordat de Speedchip maar op 1 manier gemonteerd kan worden kun je dit niet verkeerd doen. In dit artikel kun je meer lezen over het monteren van een Speedbox.

Is een Speedbox betrouwbaar?

Speedbox is een gerenomeerd bedrijf wat een goed product ontwikkeld heeft. De speedbox werkt goed en er zit ook garantie op. In principe is het niet schadelijk voor je motor maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling. Er zit dus wel een risico aan vast. Het kan zijn dat de fabrikant moeilijk gaat doen over garantie op het moment dat je een speedchip monteert. Daarnaast is de rest van de fiets ook niet gebouwd voor hoge snelheden. De speedchip zelf is dus wel betrouwbaar maar het kan zijn dat het de betrouwbaarheid van je fiets niet ten goede komt.

Voordelen en nadelen Speedbox

Er zitten natuurlijk voor en nadelen aan het opvoeren van je elektrische fiets met een speedbox. Het grootste nadeel is natuurlijk dat het illegaal is. Je mag niet met een speedbox de openbare weg op. Het is natuurlijk ook gevaarlijk om zo snel te fietsen op een elektrische fiets. Voordelen zijn dat de speedbox makkelijk te monteren is en dat de fiets een stuk sneller gaat. 

VoordelenNadelen
Gemakkelijk te monterenNiet toegestaan op de openbare weg
Makkelijker hoge snelheden fietsenGarantie kan vervallen
Betrouwbaar systeemGevaarlijk

Is een speedbox aan te raden?

Opvoeren van een elektrische fiets is altijd op eigen risico. Daarnaast is het legaal om op een opgevoerde fiets te fietsen. Je kunt je fiets dus alleen in het buitenland of op eigen terrein gebruiken. Wil je toch echt je fiets wat harder laten lopen? Dan is een speedbox een hele goede optie. De speedbox is een makkelijke en betaalbare manier om je fiets harder te laten lopen. Je koopt een speedbox vanaf ongeveer 150 euro.

Welke fietsen kun je opvoeren met een speedbox?

Bijna alle nieuwere fietsen met een middenmotor kunnen opgevoerd worden. Fietsen met voorwielmotor en speed pedelecs niet. Ook kan het zijn dat oudere modellen niet opgevoerd kunnen worden. De meeste fietsen worden tegenwoordig afgeleverd met een motor van Bafang, Bosch of Shimano. Voor deze motoren zijn geschikte speedchips te krijgen.

Heb je nog opmerkingen of vragen over deze speedbox review? Laat het dan vooral even weten in de reacties.

2 reacties

  1. Ik heb een Haibike met Bosch PerformanceLine CX (midden)motor. Ik krijg van de leverancier de speedbox 3.0. Zou moeten passen. Nee dus. Na kunststoffen onderpaneel van de motor eraf zie ik alleen 1 stekker. terwijl er 4 aan de speedbox zitten. Vraag is dus of ik toch een verkeerde speedbox heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.