Altec Sapphire goedkope E-Bike Review

Altec Sapphire goedkope E-Bike Review

MerkAltec
ModelSapphire
Prijs€ 1099
Accu518Wh
MotorAnanda voorwielmotor
Koppel motor40Nm
VersnellingenShimano Nexus 3
AandrijvingKetting
KleurenZwart, grijs, blauw
Gewicht (inclusief accu)31kg
Gewicht accu+/- 5 kg
Altec Sapphire goedkope E-bike

Eerste indruk

De Altec Sapphire ziet er prima uit. Wat direct op valt is dat het een vrij simpele fiets is. De fiets heeft bijvoorbeeld geen verende voorvork of zadelpen vering. Ook heeft hij 3 versnellingen (tegen meerprijs ook verkrijgbaar met 7 versnellingen). Daarnaast zien we V-Brakes. Deze remmen prima maar zijn wel onderhoudsgevoelig, zeker op een elektrische fiets. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Remblokken zijn niet duur maar ze moeten af en toe wel vervangen worden.

Verder is het leuk dat de fiets in meerdere kleuren leverbaar is. Wel is er maar 1 framemaat. 53 centimeter. De koplamp werkt op batterij en het achterlicht op de accu. Voor 1100 euro valt de fiets ons enorm mee.

Display

Altec eenvoudig Display

Het display is eenvoudig. Je ziet een aantal ledjes. De ene rij ledjes geeft aan hoe vol de accu zit en de andere rij ledjes geeft aan in welke stand ondersteuning je fietst. De fiets heeft dus 5 standen ondersteuning. Je kunt niet zien hoe snel je fietst of hoeveel kilometers je al gemaakt hebt. Het achterlicht zet je aan door het + knopje in te drukken. De display is dus niets bijzonders maar wel functioneel. 

Prijs/kwaliteit verhouding

De prijs kwaliteit verhouding van deze fiets is uitstekend. Voor slechts 1100 euro koop je een fiets met een prima motor en grote accu. De belangrijkste punten zijn dus goed. De fiets is erg uitgekleed maar dat is wel te verwachten voor deze prijs. Alles is functioneel maar niet luxe.

Accu altec sapphire
Altec betaalbare elektrische fiets

Rij eigenschappen

Bij de rij test komen we er achter dat de Altec fiets niet heel erg subtiel is. De voorwielmotor heeft een aan uit karakter en eigenlijk rijd de fiets het lekkerste als je 25 kilometer per uur fietst. Dit is bij veel fietsen met voorwiel motor wel het geval natuurlijk. Verder merken we dat de fiets erg pittig is en snel reageert. Voor dit bedrag vinden we de rij eigenschappen erg goed. Echter is een fiets in een net iets hogere prijsklasse een stuk genuanceerder en ondersteunt dat vaak wat natuurlijker. 

Conclusie

Wil je voor een relatief laag bedrag een snelle betrouwbare E-Bike scoren? Dan is de Altec echt wat voor jou. De fiets is simpel en uitgekleed maar wel functioneel. De ondersteuning is vrij heftig. Dit kan even wennen zijn maar zorgt er wel voor dat je snel van A naar B kunt bewegen. De fiets heeft remblokken welke af en toe vervangen zullen moeten worden. Dit is een kostenpost van een paar tientjes per jaar en als je het zelf doet nog veel minder maar het is iets om rekening mee te houden.

Heb je de mogelijkheid om net wat meer uit te geven? Als je je budget nog een paar 100 euro kunt oprekken krijg je vaak een hoop fijne opties extra. Zoals bijvoorbeeld voorvork vering, zadelpen vering en een uitgebreider display. Het is allemaal niet nodig maar een beetje extra luxe is wel prettig.

Eindcijfer

Rij eigenschappen6
Design6,5
Afwerking6
Prijs kwaliteit verhouding9,5
Stabiliteit6


Eindcijfer6,8

Heb je zelf ervaringen met de Altec Sapphire of nog vragen over deze review? Stel ze vooral even onder dit artikel.

Lees hier ook ons artikel over goedkope elektrische fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.