Beixo Compact Electra vouwfiets review

Beixo Compact Electra elektrische vouwfiets Review

MerkBeixo
ModelCompact Electra
PrijsVanaf €2099
Accu316Wh
MotorBafang voorwielmotor
Koppel motor40Nm
VersnellingenShimano Nexus 7
AandrijvingCardan
KleurenZilver en zwart
Gewicht (inclusief accu)22,2 kilo
Gewicht accu+/- 3 kilo
Beixo Compact Electra vouwfiets review

Over de fabrikant

Beixo is een Nederlands bedrijf met de focus op alternatieve aandrijfsystemen. Beixo staat vooral bekend om het gebruik van de Cardan as. Dit is geen ketting maar een onderhoudsvrije aandrijf as die je ook regelmatig tegenkomt bij auto’s. Een cardan as is onderhoudsvrij, super sterk en duurzaam. Daarnaast is het een grappig gezicht om een fiets zonder ketting en kettingkast te zien. Het oogt erg strak. Tegenwoordig maakt Beixo ook fietsen met een riemaandrijving. Ook een goed alternatief voor een ketting.

Cardan As
Cardan as
Cardan As
Cardan as
En nog een filmpje over de werking van de cardan as voor de liefhebber.

Eerste indruk

De eerste indruk is dat de fiets er (op de cardan as na) niet heel bijzonder uit ziet. Het is een vrij eenvoudige vouwfiets met de accu op de bagagedrager en een voorwielmotor. De cardan as lijkt ons wel erg prettig. Je kunt je vouwfiets zo achter in de kofferbak zetten zonder dat je rekening hoeft te houden met een vieze ketting, ideaal!

Deze fiets is uitgerust met een Brooks zadel. Dit is een vrij prijzige optie maar maakt de fiets wel net even wat leuker om te zien. Het bruine leren zadel in combinatie met de bruine handvatten zorgt er voor dat de fiets toch weer wat anders dan anders is. Dit is wel een optie van 200 euro. Los kost zo’n zadel ongeveer 125 euro.

Display

Het display is van Bafang en hebben we al vaker voorbij zien komen. De informatie op het display is enigszins summier maar alles wat echt belangrijk is kun je aflezen.

Bafang display beixo vouwfiets

Prijs/kwaliteit verhouding

De prijs is enigszins aan de hoge kant. We begrijpen dat de cardan wat duurder is dan een normaal aandrijf systeem maar naar onze mening heb je met bijvoorbeeld de Bohlt meer waar voor je geld. De fiets ziet er niet fantastisch uit. Daarnaast heeft hij een niet heel erg indrukwekkende voorwiel motor en een niet heel erg fraai uitziende accu op de bagagedrager. De fiets is zowel voor als achter voorzien van V-Brakes. Ook dit is niet het meest indrukwekkende systeem en dit zien we bijna nooit in deze prijsklasse maar eerder bij goedkope elektrische fietsen.

Rij eigenschappen

De Beixo vouwfiets fietst prima. De cardan as voelt mooi solide aan en de voorwiel motor ondersteunt prima. De fiets voelt wel wat iel aan en voelt niet per se heel erg degelijk. Voor een vouwfiets fietst het prima maar helaas zijn we niet heel erg onder de indruk van de rij eigenschappen van deze fiets. Kort samengevat; acceptabel.

Conclusie

Uiteindelijk scoort deze vouwfiets bij ons een 5,9. Het is een acceptabele fiets maar het prijskaartje is naar onze mening niet echt in verhouding. De fiets ziet er niet heel erg indrukwekkend uit en ook de specificaties zijn niet om over naar huis te schrijven. De rij eigenschappen zijn prima maar ook hier weinig indrukwekkends helaas. Als je hem echt fantastisch mooi vindt en het binnen je budget past kun je hem gerust kopen maar als je voor de beste prijs kwaliteit verhouding gaat kun je beter even verder zoeken.

Eindcijfer

Rij eigenschappen6,5
Design5
Afwerking6
Prijs kwaliteit verhouding6
Stabiliteit6


Eindcijfer5,9

Heb je zelf ervaringen met deze fiets of nog vragen over deze Beixo vouwfiets review? Stel ze vooral even onder dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.