Bohlt X200 elektrische vouwfiets Review

Bohlt X200 elektrische vouwfiets Review

MerkBohlt
ModelX200
Prijs€ 1799
Accu350Wh
MotorBafang achterwielmotor
Koppel motor80Nm
VersnellingenDerailleur, 6 versnellingen
AandrijvingKetting
KleurenZwart en oranje
Gewicht (inclusief accu)22,3 kilo
Gewicht accu+/- 3 kilo

Bohlt X200 elektrische vouwfiets review

Bolht E-vouwfiets
Derailleur versnellingen
Bohlt elektrische vouwfiets stevig frame

Over de fabrikant

Bohlt is een fabrikant die goede kwaliteit elektrische vouwfietsen bouwt. De vouwfietsen zijn te verkrijgen vanaf ongeveer 950 euro. Voor dit geld heb je een eenvoudige vouwfiets met kleine wieltjes. Echter leveren ze ook modellen met grote 20 inch wielen die niet onder doen voor een normale fiets zoals deze X200.

Eerste indruk

De eerste indruk van de Bohlt X200 is dat het een enorm robuuste vouwfiets is. Hij is een stuk groter en zwaarder dan een normale vouwfiets. Dit maakt dat hij minder geschikt is voor gebruik op een boot bijvoorbeeld. Echter past hij ingeklapt wel achter in een citroen C1. De voordelen van een vouwfiets zijn er dus nog wel degelijk. De accu kan gedemonteerd worden op het moment dat je de fiets inklapt. Je kunt hem dus ook los ergens opladen wat wel erg handig is.

Display

Het display is vrij eenvoudig maar wel effectief. Je hebt 3 standen ondersteuning en kunt zien hoe hard je fietst en hoeveel er nog in de accu zit. Ook kun je zien hoeveel de fiets gelopen heeft. Het display licht op zodat je hem ook in het donker goed kunt aflezen.

Display elektrische vouwfiets
Bohlt vouwfiets ingeklapt

Prijs/kwaliteit verhouding

Deze vouwfiets zit qua prijs wat hoger dan andere vouwfietsen maar is ook een stuk functioneler. Door de grote wielen en de vering in het frame fietst hij een stuk beter en is hij ook geschikt voor langere afstanden. Eigenlijk zou je de prijs dus beter kunnen vergelijken met een normale fiets en dan is 1799,- niet een hele hoge prijs. Je krijgt een hoop fiets voor je geld en je kunt hem ook nog eens gratis meenemen in de trein.

Rij eigenschappen

De Bohlt vouwfiets fietst enorm comfortabel. De ondersteuning is vrij pittig en de achterwiel motor is erg krachtig. Vergeleken bij andere elektrische vouwfietsen is het een wereld van verschil. Je merkt dat de grotere wielen zorgen voor extra stabiliteit en de vering zorgt voor comfort. Dit is een fiets die achter in je auto past, gratis mee mag in de trein maar ook geschikt is om enkele tientallen kilometers te fietsen.

Conclusie

De Bohlt vouwfiets is zeer geschikt voor mensen die wat verder moeten fietsen. Wil je een vouwfiets om iedere dag 5 tot 10 kilometer naar de trein te fietsen? Dan is deze vouwfiets een uitkomst. Wil je hem voor op de boot? Dan is hij wellicht wat zwaar. Doordat hij veel groter is dan een normale vouwfiets weegt hij ook ”maar” 6 kilo minder dan een normale e-bike. Wat je verliest aan gewicht wil je dan wel weer aan rij comfort. De prijs is prima. Hij zit in een hogere prijsklasse dan andere goedkope elektrische vouwfietsen maar fietst ook veel beter.

Eindcijfer

Rij eigenschappen8
Design8
Afwerking7,5
Prijs kwaliteit verhouding8
Stabiliteit8


Eindcijfer7,9

Heb je zelf ervaringen met deze fiets of nog vragen over deze review? Stel ze vooral even onder dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.