Is Cortina een goed merk?

Is Cortina een goed merk?

Is Cortina een goed fiets merk? Cortina is een Nederlands fietsmerk wat vooral hippe stadsfietsen produceert. In het verleden stond Cortina bekend als een B-merk en waren deze fietsen vooral te vinden bij bouwmarkten. De afgelopen jaren is er echter een enorme kwaliteitsslag gemaakt en wint het merk de ene naar de andere Award voor de mooie designs en hippe stadsfietsen.

De prijs kwaliteit verhouding van Cortina is prima. Vergelijkbaar met andere bekende merken. Tegenwoordig wordt Cortina gezien als een A-merk en is de reputatie prima.

Vooral de U4 is een bekend model en zie je regelmatig rondfietsen. 

Is Cortina een Nederlands merk?

Ja, Cortina is een Nederlandse fabrikant. De fabrieken waar Cortina gemaakt wordt staat in Litouwen en Tsjechië. De meeste Nederlandse fietsmerken hebben fabrieken elders in de wereld staan omdat de arbeidskosten in Nederland te hoog zijn. Vaak komen de fietsen dan nog wel in een opslag in Nederland terecht waar ze gecontroleerd worden en waar soms de puntjes op de i gezet worden alvorens ze naar de klant of fietsenwinkel gaan.

Het merk is onderdeel van Kruitbosch. Een familiebedrijf dat ook eigenaar is van Alpina kinderfietsen.

Wat kost een Cortina fiets?

Cortina fietsen zijn niet heel goedkoop. Op het moment draagt de goedkoopste Cortina fiets (de U1) een adviesprijs van ongeveer 1700 euro. Dit is niet enorm goedkoop en de prijs kwaliteit verhouding is ook niet fantastisch. Wel kun je deze fietsen vaak goedkoper online op de kop tikken. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je dan voor service en garantie ook aangewezen bent op een online partij. Ons advies is dus nog altijd om in de fietsenwinkel te kijken voor een goede elektrische fiets.

Waar staat Cortina om bekend?

Cortina staat momenteel vooral bekend om de bijna legendarische U4. Als je een fietsenrek voorbij loopt is de kans groot dat je er 1 of zelfs meerdere ziet staan. De U4 is een transportfiets die zowel als normale als elektrische fiets geleverd is. Op dit moment zie je dat Cortina steeds meer de focus legt op hippe stadsfietsen met vernieuwende designs zoals de E-Silento en de E-Blau.

Is cortina een goed merk?
Cortina E-U4
Cortina E-Silento
Cortina E-Silento
Cortina E-Blau
Cortina E-Blau

Wie is de eigenaar van Cortina?

Het Zwolse familie bedrijf Kruitbosch is eigenaar van Cortina fietsen. Daarnaast heeft het bedrijf ook een groothandel en het kinderfietsmerk Alpina. Het bedrijf boekt momenteel ruim 100 miljoen euro omzet per jaar en is een grote speler in de fietsenbranche.

Waar kun je een Cortina kopen?

Cortina’s kun je kopen bij geselecteerde dealers. Ook zijn eigenlijk alle fietsen online te krijgen tegen scherpere prijzen.

Jouw mening

Heb je zelf ervaringen met Cortina fietsen? Laat het dan even weten in de reacties onder dit artikel. Lees hier onze Cortina Reviews.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.