Ervaringen Ouxi V8 fatbike

Ervaringen Ouxi V8 fatbike

Is de Ouxi V8 veilig? Is het een goede E-Bike? En hoe zijn de ervaringen met deze fiets? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Ouxi fatbikes.

Heb je zelf ervaringen met dit model? Laat het dan vooral even weten in de reacties. Samen schetsen we een zo duidelijk mogelijk beeld van dit merk.

Waar komt Ouxi vandaan?

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sommige Fatbikes rijden rond met het merk Ouxi maar er zijn ook heel veel identieke fatbikes op de markt met een andere merknaam. Deze fietsen komen doorgaans uit China en worden door handelaren hier naartoe gehaald. Bij grotere aantallen kun je je eigen merknaam er ook op laten zetten en ze onder een andere naam door verkopen. Zo rijdt dezelfde fiets bijvoorbeeld ook rond onder de naam La Souris.

Deze fietsen vinden dus hun oorsprong in China en zijn daar al voor zo’n 400 dollar te bestellen. In principe kan iedereen deze fietsen bestellen en in Nederland door verkopen. Veel partijhandelaren doen dit dan ook en verkopen deze fietsen in grote getallen voor zo’n 900 tot 1200 euro. Wij kunnen ons voorstellen dat je ook rekening dient te houden met anti dump heffingen maar om hier het fijne van te weten zou je een jurist of belastingadviseur raad moeten plegen.

Als je ze zelf wil bestellen kun je dat in ieder geval hier zo op Ali Baba doen.

Is de Ouxi fatbike van goede kwaliteit?

Er zijn inmiddels meerdere modellen op de markt. De V8 is de meest bekende en dit is ook degene die wij goed hebben kunnen bestuderen. Helaas is dit een uitermate slechte kwaliteit fiets. Deze is makkelijk sneller te laten lopen en is meestal voorzien van een gashendel. Naast dat dit illegaal is kan dit ook voor gevaarlijke situaties zorgen.

Het grootste probleem met deze fietsen is dat ze voorzien zijn van een erg matig remsysteem. Ze zijn voorzien van schijfremmen met kabels. Dit is een systeem wat al jaren bestaat maar eigenlijk iedere fabrikant komt tot de conclusie dat dit op termijn niet goed werkt. Nou is dit op een normale fiets al een matig remsysteem maar op een elektrische fiets is dit eigenlijk onverantwoord.

Als de fiets zich dan ook nog eens met 45 of 50 kilometer door de stad verplaatst is dit echt levensgevaarlijk. We zien deze fietsen dan ook regelmatig in onze werkplaats verschijnen zonder noemenswaardige remmen.

Wij adviseren om altijd te kiezen voor een fiets met een goed hydraulisch remsysteem. Dit is onmisbaar op een fatbike. 

Daarnaast is de verdere afwerking ook niet om over naar huis te schrijven. Zo breken er regelmatig dingen af zoals de standaard en zien we dat er vaak dingen los zitten. Dit kan ook komen door het feit dat de consument deze nog (deels) zelf moet afmonteren en dit niet door een professionele fietsenmaker gedaan wordt.

Over nieuwere modellen kunnen we vooralsnog geen goede mening vormen omdat we deze niet getest hebben. In de basis zijn de fietsen voorzien van een goede motor en kan het best zijn dat duurdere modellen met hydraulische remmen wel acceptabel zijn.

Reviews Ouxi

Er zijn vooralsnog weinig reviews te vinden over de Ouxi fietsen. Heb je er zelf eentje? Laat dit dan vooral even weten in de reacties.

De reviews die we wel vinden zijn overwegend positief. Vooral de prijs van de fiets is natuurlijk enorm goed. Je begrijpt bijna niet hoe ze het ervoor kunnen maken. Echter is het wat ons betreft nog steeds ondermaats omdat de fiets niet voldoende veilig is. Wij adviseren dus niet om deze fiets aan te schaffen maar om te kijken naar een iets duurder model.

Wat is beter, een Ouxi V8 of een Ouxi V20?

Wij zien op de zogenaamde verbeterde versie van de V8 nog steeds dezelfde remmen terugkomen. Daar dit het grootste probleem is zien wij niet echt een verbetering ten opzichte van het eerdere model. 

Is een Ouxi legaal?

Als deze makkelijk op te voeren is en/of voorzien van een gashendel mag je er niet de openbare weg mee op. Je zou hem in dit geval kunnen laten keuren bij de RDW als snorfiets maar dan moet je wel in het bezit zijn van een rijbewijs en een helm dragen. Ook vermoeden wij dat de modellen met een kabelschijfrem niet goedgekeurd zouden worden door de RDW.

Is Ouxi een goed merk?

De huidige modellen zijn geen goede fietsen. Het kan zijn dat hier in de toekomst nog wat aan gedaan wordt en nieuwe modellen beter worden. Maar op dit moment is het antwoord nee, dit is geen goed merk.

Conclusie, is de Ouxi V8 een goede fiets?

Wat ons betreft valt dit in de categorie gadgets. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een elektrische step. Leuk om af en toe in het weekend te gebruiken maar niet voor woon werk verkeer. Ben je zelf technisch en kun je hem zelf goed onderhouden? Dan is het een afweging. De prijs is uitstekend. De kwaliteit is niet goed genoeg voor dagelijks gebruik.

Meer weten? Lees hier alles over Fatbikes. En lees hier alles over verschillende Fatbike merken.

Heb je ervaringen met deze fietsen? Laat het dan vooral even weten door een review achter te laten!

2 Reviews

brrodje kaas - broodje@gmail.com
1

ouxi v8

erg slecht soms accu kapot door kortsluiting niet nemen .

Anoniem - abc@gmail.com
1

Fiets illegaal door te hoog wattage motor

Zojuist lees ik dat alleen e-bikes met een wattage tot 250W toegestaan zijn volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De (originele) Ouxi V8 en V20 beschikken over een motor van 1000 Watt, meer dan het toegestane vermogen van 250 Watt dus. Volgens de ILT zijn fietsen met dit vermogen illegaal op de openbare weg, ook als deze begrensd zijn tot 250 Watt! Vaak staat online op Nederlandse websites dat de motor een wattage heeft van 250 Watt heeft, maar het zou dus zou kunnen zijn dat het de originele motor van 1000 Watt is die begrensd is tot 250 Watt (en in dat geval is het dus nog steeds illegaal om je hiermee op de openbare weg te bevinden). Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben als je een ongeluk krijgt. Je bent dan betrokken geraakt bij een ongeluk met een voertuig dat illegaal is op de openbare weg... Ik overwoog een dergelijke fiets te kopen vanwege de aantrekkelijke prijs maar dit wetende ga ik liever voor een ander model Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5373103/e-bikes-fatbike-elektrische-fiets-gevaarlijk-illegaal-helmplicht

Write a Review

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.