Keola Transportfiets 717F review

Keola transportfiets 717F Review

MerkKeola
Model717F
Prijs€1599
Accu374Wh
MotorBafang voorwielmotor
Koppel motor42Nm
VersnellingenShimano Nexus 7
AandrijvingKetting
KleurenBlauw, copper en grijs
Gewicht (inclusief accu)29 kilo
Gewicht accu+/- 4 kilo
Keola display
Bafang voorwielmotor
Shimano Nexus 7 versnellingen
Keola transportfiets

Eerste indruk

Keola transportfiets review. Vandaag testen we de 717F van Keola.

De Keola transportfiets ziet er erg leuk uit. De enigszins afwijkende kleuren maken deze fiets een leuke verschijning. Voor de test hebben we de grijze kleur mee. Een opvallende fiets met een leuke uitstraling.

De fiets is voorzien van goede kwaliteit onderdelen. Ook voelt de fiets stevig aan. De mooie brede banden geven de fiets een stoere uitstraling.

Doordat de fiets is voorzien van een dubbele standaard, stevige wielen, een breed stuur en een stuurslot kunnen we ons voorstellen dat deze Keola ook erg geschikt is als elektrische moederfiets.

Display

Het simpele display is functioneel. De fiets heeft 9 standen ondersteuning. Op het display kun je de inhoud van je accu aflezen, de snelheid, de trip en de totale kilometerstand. Alles wat je nodig hebt. De knoppen waarmee je de ondersteuning veranderd zitten op het display zelf. Dit zorgt ervoor dat de display niet in het midden zit maar links bij je hand zodat je het display kunt bedienen. Kortom; functioneel maar niets bijzonders.

Rij eigenschappen

De rijeigenschappen van de Keola 717F transportfiets zijn precies wat je kunt verwachten van een fiets met Bafang voorwielmotor. De fiets ondersteunt flink en heeft een vrij ongenuanceerd karakter. Met de 9 standen ondersteuning kun je aardig variëren maar het blijft een vrij pittig rij karakter.

Prijs/kwaliteit verhouding

De prijs is uitstekend. Voor 1599 euro heb je een fiets met de belangrijkste opties. Je hebt een mooi display en goede onderdelen. De accu is niet heel groot maar nog steeds in deze prijsklasse prima. Wil je een grotere accu? Dat kan. Tegen een meerprijs van 150 euro kan de fiets geleverd worden met een 468Wh accu en voor een 562Wh accu betaal je een meerprijs van 250 euro.

Opvallend is ook dat de fiets schijfremmen heeft. Dat zie je niet vaak in deze prijsklasse. Andere vergelijkbare elektrische tranportfietsen hebben vaak rollebrakes of V-Brakes.

Kortom, je krijgt heel veel fiets voor je geld.

Conclusie

De Keola 717F transportfiets is een hele leuke stadsfiets. De rijeigenschappen zijn prima voor een fiets in deze prijsklasse. Verwacht geen wonderen maar hier is de prijs natuurlijk ook naar. Je krijgt een complete stevige fiets voor een relatief lage prijs. Ben je op zoek naar een stadsfiets om boodschappen mee te doen, korte afstanden woon werk verkeer te rijden of er met je kinderen mee op pad te gaan? Dan is dit de perfecte fiets voor jou! Ben je een fanatieke fietser en wil je soms de bergen in? Of wil je graag een natuurlijke rijondersteuning? Dan kun je misschien beter wat meer investeren en op zoek gaan naar een fiets met middenmotor.

Eindcijfer

Rij eigenschappen6.5
Design7.5
Afwerking7
Prijs kwaliteit verhouding8.5
Stabiliteit7.5


Eindcijfer7.4

Heb je zelf ervaringen met deze fiets of nog vragen over deze review? Stel ze vooral even onder dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.