Is een Stella een goede fiets?

Is een Stella een goede fiets?

Is een Stella een goede fiets? Stella is een merk dat direct van fabrikant aan consument levert. Dit zou moeten resulteren in een betere prijs kwaliteit verhouding. Echter is Stella ook een enorme marketing machine waar natuurlijk ook weer geld in gaat zitten. In de praktijk is Stella vergelijkbaar met andere merken. Zowel qua prijs als qua gebruikte onderdelen etc. Stella is qua prijs vergelijkbaar met merken als Gazelle, Sparta en Batavus. De kwaliteit van de fietsen is ook vergelijkbaar.

Belangrijk is dat als je een Stella koopt je dit doet bij een Stella winkel in de buurt waar je vertrouwen in hebt. Het werken op locatie schijnt niet altijd helemaal goed te werken en soms tref je niet heel prettig personeel in de winkels. 

Dit geldt eigenlijk in het algemeen voor het kopen voor een E-Bike. Koop bij een partij waarbij je je op je gemak voelt en waar je graag weer binnen loopt als er iets aan de hand is. Dit is je aanspreekpunt voor garantie en service en is vaak belangrijker dan het merk fiets dat je koopt.

Zit er geen Stella winkel in de buurt? Dan is het wellicht beter om voor een ander merk te kiezen met een servicepunt in de buurt. 

Is Stella een A merk?

Stella was in de basis een prijsstunter maar groeit langzaam uit naar een serieus merk. Op dit moment wordt Stella door veel consumenten gezien als een A merk. Ons inziens zou je een gedeelte van Stella’s assortiment kunnen aanmerken als degelijk en een gedeelte als goedkoper met een betere prijs kwaliteit verhouding.

Wat is beter? Amslod of Stella?

Amslod en Stella zijn qua kwaliteit vergelijkbaar. Beide merken werken op dezelfde manier en leveren direct aan de consument zonder tussenkomst van een fietsenwinkel. Amslod is kleiner en heeft een minder goede landelijke dekking dan Stella.

Fietsenmaker vs. Stella

Iets om rekening mee te houden is dat Stella fietsen vaak niet zo goed worden ontvangen bij de fietsenmakers. Steeds meer fietsenmakers willen geen onderhoud verrichten aan Stella fietsen. Als je een lekke band hebt kun je dus niet zomaar overal naar binnen lopen. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat Stella de fietsenwinkel overbodig probeert te maken. Daarnaast kan niet iedereen werken aan een Stella fiets in verband met software en onderdelen.

Wat kost een onderhoudsbeurt Stella?

Een onderhoudsbeurt bij Stella kost 59,95. Wil je een servicebeurt aan huis? Dan kost dit 79,95. Dit is vergelijkbaar met het bedrag dat je betaald bij de fietsenwinkel.

Is een Stella fiets duur?

Een Stella fiets koop je volgens de brochure vanaf 999,- euro. Echter horen we vaker verhalen over dat deze fiets slecht leverbaar is en in de praktijk een Stella fiets te vinden is vanaf zo’n 1300 euro. Bekijk hier de complete prijslijst.

Is een Stella een goede fiets?

Stella fietsen zijn prima. Echter is het belangrijk om goed na te denken of je graag bij deze partij wil kopen omdat je ook vooral afhankelijk bent van de winkel bij jou in de buurt voor service en onderhoud. De prijs kwaliteit verhouding is prima maar niet veel beter dan andere merken.

Ervaringen met Stella?

Heb je zelf ervaringen met Stella fietsen? Laat het dan vooral even weten in de reacties onder dit artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.