Trenergy Lisboa Review

Trenergy Lisboa E-Bike Review

Trenergy Review.

MerkTrenergy
ModelLisboa
Prijs€ 2249
Accu417Wh
MotorBafang M300
Koppel motor80Nm
VersnellingenShimano Nexus 8
AandrijvingKetting
KleurenFrost Grey (muis grijs)
Gewicht (inclusief accu)+/- 28 kilo
Gewicht accu+/- 4 kilo
Trenergy Lisboa review

Over de fabrikant

Trenergy is een merk met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Niet alle fietsen zijn spectaculair qua design maar de fietsen hebben altijd een scherpe prijs en goede specificaties. De fietsen zitten in het lagere tot middensegment met prijzen tot ongeveer 3000 euro. De fabriek staat in Portugal en bouwt ook fietsen voor andere merken. Jaarlijks gaan er dus flink wat fietsen de deur uit.

Eerste indruk

De Lisboa ziet er fantastisch uit. De grijze kleur is weer eens wat anders dan anders. Het frame komt ons wel bekend voor. Het frame lijkt erg op de oudere Gazelle Grenoble en is hier ongetwijfeld door geïnspireerd. Uiteraard maakt dat voor de uitstraling van de fiets weinig uit. Hij ziet er mooi en sportief uit. De prijs is ook erg redelijk. Voor een fiets met schijfremmen, middenmotor en stevige gebutste velgen (extra sterk) is de prijs erg goed. Meestal vinden we Trenergy fietsen qua uitstraling niet heel indrukwekkend maar over de Lisboa zijn we enorm te spreken.

Gebutste velg trenergy review
Gebutste velg
Lisboa frame
Mooie kleur
Trenergy Lisboa Display
Duidelijk display

Display

Het display is vrij eenvoudig en in zwart wit. Je ziet alles wat je moet weten dus goed genoeg. Niets bijzonders. Het display zit in het midden van het stuur en je bedient de fiets door middel van een klein controllertje aan de linker kant.

Prijs/kwaliteit verhouding

Je krijgt een hoop fiets voor je geld. Een prima accu (deze is te upgraden als je van plan bent langere afstanden te fietsen), een Bafang middenmotor, mooie uitstraling en schijfremmen. Daarnaast is er ook op de details gelet. De extra stevige velgen, Buchel verlichting en Schwalbe banden zijn hier bewijs van.

Rij eigenschappen

De M300 motor ondersteunt direct en is krachtig genoeg. De M300 motor kenmerkt zich door de rotatiesensor. Dit is wel weer een hele andere manier van fietsen. De motor ondersteunt makkelijk en vraagt weinig van de fietser. De meeste mensen ervaren dit als erg comfortabel. Hij fietst minder lekker dan een M420 motor maar is zeker erg comfortabel. Doordat je niet veel kracht hoeft te zetten is deze fiets ook geschikt voor ‘’luie’’ fietsers, of mensen die om wat voor reden dan ook niet zoveel kracht kunnen zetten.

Conclusie

De Trenergy Lisboa is een erg prettige fiets die er leuk uit ziet. De kleur is leuk en de fiets is voorzien van goede specificaties en afgemonteerd met goede onderdelen. Of je het rij karakter fijn vindt is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden de Bafang M300 motor fantastisch. Andere mensen hebben liever een M200 of M420 motor. Wij adviseren dan ook altijd om beide systemen te proberen. Ben je te spreken over de rij eigenschappen? Dan kun je de fiets gerust aanschaffen. Aan de kwaliteit van de onderdelen of de prijs kwaliteit verhouding zal het niet liggen.

Eindcijfer

Rij eigenschappen7
Design8
Afwerking8,5
Prijs kwaliteit verhouding8
Stabiliteit7


Eindcijfer7,7

Heb je zelf ervaringen met deze fiets of nog vragen over deze Trenergy review? Stel ze vooral even onder dit artikel. En lees hier meer over de Lisboa.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.