Gazelle fietsen Reviews

Gazelle fietsen reviews

Gazelle fietsen reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met het merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkGazelle
Website Gazelle.nl
Prijsklasse (E-Bikes)1899,- tot 7299,-
Bestaat sinds1892
VerkooptNormale fietsen, E-Bikes en Speed pedelec

Waar komt Gazelle vandaan?

De Gazelle fabriek staat in het Gelderse Dieren. Dit is ook terug te zien in het inmiddels iconische logo. De fietsen worden hier ook gebouwd. Naar vermoeden worden de frames wel elders gemaakt maar dit is bij eigenlijk alle merken het geval. Verder wordt de hele fiets in Dieren gebouwd. Het bedrijf is onderdeel van Pon. Pon is 1 van de grootste fietsleveranciers ter wereld en is naast fietsenbouwer ook Volkswagen importeur. Het gehele concern zet meer dan 10 miljard euro om. Gazelle in het specifiek verkoopt zo’n 275.000 fietsen per jaar en is daarmee in Nederland de grootste fietsfabrikant.

Waar worden Gazelle fietsen gemaakt?

De fietsen worden in Dieren geassembleerd. Het gros van de onderdelen komt uiteraard (zoals bij ieder fietsmerk) uit het verre oosten. Wel heeft Gazelle zelfs een lakkerij in huis. Bij de meeste fietsfabrikanten komen tegenwoordig de fietsen compleet afgemonteerd in doos binnen maar bij Gazelle wordt dus nog veel zelf gedaan.

Wat kenmerkt Gazelle fietsen?

Gazelle fietsen zien er vaak super gelikt uit. Het merk heeft flink wat jaren ervaring en gaat goed mee met de huidige trends. Zo zien we op het moment veel modellen met een in tube accu en mooie matte kleuren. Gazelle wordt door de meeste nederlanders nog steeds als een top merk gezien. Veel mensen willen dan ook per se Gazelle fietsen.

Technische specificaties

Veel Gazelle fietsen zijn tegenwoordig uitgerust met een Bosch motor. Dit is een fantastisch systeem en zorgt vaak voor probleemloze fietsen. Ook zijn de meeste fietsen op het moment voorzien van hydraulische schijfremmen, voor ons onmisbaar. De technische specificaties van Gazelle fietsen zijn dus uitstekend.

Wel heeft Gazelle de gewoonte om onderdelen net wat anders te maken dan de rest van de wereld. Dit zorgt ervoor dat je als er iets kapot is wel naar een Gazelle dealer moet. Je kunt dan niet even een universeel onderdeel gebruiken. Voor originele Gazelle onderdelen wordt vaak dede hoofdprijs gevraagd. Het ziet er dus wel erg gelikt uit maar er hangt wel een prijskaartje aan.

Gazelle fietsen Reviews op andere platformen

Gazelle scoort op Trustpilot prima met een 4,3 als gemiddelde. Het houdt niet over maar we zijn het wel erger tegen gekomen. Zoals bij ieder merk zit er wel eens een maandagmorgen model tussen. Als we de reviews doorlezen komen we vooralsnog geen schokkende structurele problemen tegen.

Hoe duur zijn Gazelle fietsen?

Een Gazelle E-Bike kunt je kopen vanaf zo’n 1899 euro. Je hebt dan een Gazelle Espirit met voorwielmotor. Een leuk uitziende fiets. Een korte telefonische steekproef leert ons wel dat dit model bij de meeste fietsenwinkels niet op voorraad staat. Het kan natuurlijk zijn dat deze tijdelijk niet leverbaar is maar wij vermoeden dat de focus bij Gazelle niet ligt op de goedkopere fietsen met voorwielmotor. 

Gazelle Espirit E-Bike met voorwielmotor

Het eerstvolgende model is de Gazelle Paris met een Bosch middenmotor. Dit model kun je vanaf ongeveer 2200 euro bemachtigen. Geen verkeerde prijs maar nog wel een uitgekleed model met op moment van schrijven Magura remmen (remblokken op de velg) en zonder geveerde zadelpen. Al met al een prima prijs voor een prima fiets. 

De duurste Gazelle fiets is de N1. Deze prachtige Speed Pedelec is uitgerust met de allerbeste onderdelen. Hier hangt dan ook wel een prijskaartje van zo’n 7300 euro aan. Geen goedkope jongen dus.

Gazelle N1 speed pedelec review

Heb jij ervaringen met Gazelle fietsen? Deel deze dan vooral door een review achter te laten.