Giant Reviews

Giant reviews

Giant reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met het fiets merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkGiant
Website https://www.giant-bicycles.com/nl
Prijsklasse1899,- tot 8299,-
Bestaat sinds1972
VerkooptStadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, E-Bikes

Waar komt Giant vandaan?

Giant is in de jaren 70 opgericht in Taiwan. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd actief en is het de grootste fietsfabrikant ter wereld. Het merk bouwt stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en elektrische fietsen. En niet onverdienstelijk. Ieder jaar rollen er maarliefst 6 miljoen fietsen uit de 12.000 winkels. Giant verkoopt voornamelijk in Giant Stores, dit zijn zelfstandig ondernemers die eigenlijk uitsluitend Giant verkopen. Ook vind je het merk soms terug naast andere merken in grote fietsenwinkels.

Waar worden Giant fietsen gemaakt?

Giant fietsen worden voornamelijk in Taiwan gemaakt. Echter zijn er meerdere productiefaciliteiten. 

Wat kenmerkt Giant fietsen?

Giant bouwt voornamelijk sportieve fietsen. Er zijn een paar echt stadsfiets modellen zoals de Triple X maar de meeste fietsen hebben een sportief tintje. Het bedrijf maakt vaak gebruik van eigen motoren of motoren die in samenwerking met Giant ontwikkeld worden. Zo zijn de fietsen nu meestal voorzien van Yamaha motoren. Waar andere merken vaak gebruik maken van Bosch en Bafang doet Giant het dus net even anders.

Technische specificaties

Alle Giant fietsen zijn voorzien van schijfremmen. Wij steken niet onder stoelen of banken dat wij hier erg over te spreken zijn. De motoren van Giant hebben in het verleden wel wat problemen gehad. Zo maakte deze een hoop lawaai. Ook zijn vervangende motoren voor Giant vaak erg duur.

Reviews op andere platformen

Op Trustpilot scoort het bedrijf een 2,8 van de 5 sterren. Dat klinkt nog niet fantastisch. Wel zien we dat het bedrijf niet actief reviews verzameld op dit platform. Klachten gaan vooral over slechte service en ook de lawaaiige motoren zien we een paar keer voorbij komen.

Hoe duur zijn Giant fietsen?

Giant fietsen kun je aanschaffen vanaf 1899 euro. Dit is de Triple X stadsfiets. Een erg leuke fiets met een voorwielmotor en een rekje. De fiets is voorzien van schijfremmen en ziet er erg leuk uit. Vervolgens kun je het bijna zo duur maken als je zelf wil. Je zou bijvoorbeeld een Stormguard E+ kunnen kopen voor 8299 euro. Natuurlijk zit hier ook nog heel veel tussenin. Je kunt een middenklasse Giant met middenmotor kopen voor zo’n 2500 euro.

Is een Giant een goede fiets?

Giant fietsen zijn doorgaans goede fietsen. Wel is er wat pech geweest met de motoren van Giant waardoor niet iedereen even tevreden is. Ook zijn vervangingsdelen vaak er duur. Duurder dan bij andere merken.

Heb jij ervaringen met Giant? Deel deze dan vooral door een review achter te laten.