Qwic reviews

Qwic reviews

Qwic reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met het merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkQwic
Website https://qwic.nl/
Prijsklasse1999,- tot 5399,-
Bestaat sinds2006
VerkooptE-Bikes

Waar komt Qwic vandaan?

Qwic is een Nederlands merk en het hoofdkantoor zat in Amsterdam. Ik hoor je denken; zat?. Dat klopt. Het bedrijf is namelijk op moment van schrijven failliet verklaard. Op dit moment is het wel de verwachting dat er een doorstart komt maar de fietsen rollen de fabriek niet meer uit.

Het bedrijf is enorm snel gegroeid en heeft grote voorraden aangelegd. Dit in combinatie met een naheffing van de belastingdienst van 12 miljoen was genoeg om het bedrijf te doen omvallen. Het leek allemaal voor de wind te gaan bij deze fabrikant maar helaas is dit dus niet het geval geweest.

Waar worden Qwic fietsen gemaakt?

Qwic had naar verluid een productie faciliteit in Europa maar haalde nog net iets te veel onderdelen uit Taiwan. Vandaar ook de naheffing van de belastingdienst. Dit mag namelijk niet zomaar meer. Tegenwoordig hebben fietsfabrikanten te maken met een anti dump heffing welke ze moeten voldoen wanneer er teveel onderdelen uit het verre oosten blijken te komen.

Wat kenmerkt Qwic fietsen?

Qwic maakte erg mooie stadsfietsen met een mooi ‘’urban’’ design. De fietsen zien er goed uit en hebben prima rij eigenschappen. Iets waar Qwic vaak acties mee voerde was 5 jaar fabrieksgarantie. Dit is veel meer dan de meeste E-Bike fabrikanten geven. Echter kun je je nu afvragen hoeveel je daar op dit moment aan hebt.

Technische specificaties

De fietsen van Qwic zijn voornamelijk voorzien van een Bafang motor. Deze gebruiken ze in combinatie met eigen accu systemen met vaak veel vermogen. De fietsen zijn nu standaard voorzien van schijfremmen en zijn doorgaans afgewerkt met goede kwaliteit onderdelen. Een Qwic is dus over het algemeen van prima kwaliteit.

Qwic Reviews op andere platformen

Online komen we toch wel een hoop matige reviews tegen over het merk. Vooral de lange levertijd van onderdelen staat centraal. Zelf hebben we in onze winkels ook ervaring met Qwic en moeten we zeggen dat het vaak snel ging met het leveren van onderdelen. Maar dit kan natuurlijk ook geluk geweest zijn.

Hoe duur zijn Qwic fietsen?

Een Qwic fiets koop je vanaf zo’n 2000 euro. Je hebt dan een mooi afgewerkte fiets met een in tube accu en een voorwiel motor. Wil je graag een fiets met middenmotor? Die kun je al krijgen vanaf ongeveer 2400 euro. Het merk levert ook een hoger segment fietsen welke volgens ons wat aan de hoge kant geprijsd zijn in vergelijking met andere merken.

Qwic FN7 met een prijskaartje van 2099,-
Qwic Atlas Vario
Qwic Atlas Vario voor maar liefst 5399,-

Is een Qwic Een goede fiets?

Doorgaans zijn Qwic fietsen van goede kwaliteit. Wel is het faillissement iets om rekening mee te houden. Onderdelen zijn nu erg slecht verkrijgbaar. We verwachten wel dat het bedrijf een doorstart maakt en dat dit weer op gang komt maar het is wellicht goed om dit even af te wachten voordat je een nieuwe Qwic koopt.

Wie regelt nu de garantie op Qwic fietsen?

De verkoper (dus de fietsenwinkel) is verantwoordelijk voor de garantie. Dit is de partij die jou de garantie moet verlenen. Daarnaast heeft Bafang aangegeven nog steeds voor de garantie op de motoren te staan en dit op te pakken. Je kunt nu denken ‘’oh, dan maakt het faillissement niet uit’’. Dat is deels waar maar de verkopende partij moet nog wel de onderdelen kunnen leveren en dit kan vervelende situaties opleveren.

Heb jij ervaringen met Qwic? Deel deze dan vooral door een review achter te laten.