Stella Reviews

Stella fietsen reviews

Stella fietsen reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met het merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkStella
Website https://www.stella.nl/
Prijsklasse999,- tot 4599,-
Bestaat sinds2011
VerkooptElektrische fietsen

Waar komt Stella vandaan?

Stella fietsen is in 2011 in Nunspeet opgericht. Het bedrijf zit hier nog steeds gevestigd en het is dus een Nederlandse fabrikant. In korte tijd is het merk 1 van de grootste spelers op E-Bike gebied geworden. Momenteel heeft Stella door heel Nederland winkels maar zijn ze ook bezig met expansie naar België en Duitsland.

Waar worden Stella fietsen gemaakt?

Stella fietsen komen uit diverse fabrieken. Dit is dus niet voor ieder model gelijk. We hebben kunnen achterhalen dat een deel uit Roemenië komt maar dit is niet het gehele assortiment. Er zijn dus meerdere fabrieken die onder Private Label voor Stella produceren.

Wat kenmerkt Stella fietsen?

Stella heeft altijd een vrij agressief marketing beleid gehad waardoor ze in korte tijd enorme naamsbekendheid hebben gekregen. Ze zijn terug te vinden in veel huis aan huis bladen maar ook online zijn ze enorm aanwezig.

Stella deelde prijzen van de fietsen in eerste instantie niet. Je kon meer informatie aanvragen door je telefoonnummer en email adres achter te laten. Vervolgens werd je gebeld door een verkoper van Stella om te adviseren over welke fiets je het beste zou kunnen hebben.

De prijzen zijn nu iets transparanter maar er is alsnog weinig overzicht op dit gebied. Wij hebben wel een complete prijslijst gemaakt van alle modellen. 

Prijslijst

Technische specificaties

De specificaties verschillen nog al maar je kunt terecht voor een super goedkope elektrische fiets met voorwiel motor tot een High End fiets met Bosch middenmotor. Voor ieder wat wils. Over het algemeen zijn de fietsen uitgerust met prima kwaliteit onderdelen. Wel vinden wij de prijzen aan de hoge kant. Dit schijnt zo bedacht te zijn zodat ter plekke in de winkel nog flink handjeklap gedaan kan worden. Een systeem wat we wel kennen van keuken fabrikanten.

Stella Reviews op andere platformen

Stella heeft erg veel reviews op Trustpilot. Het bedrijf is ook actief bezig om reviews te verzamelen. Het bedrijf scoort hier een 3,8. Niet fantastisch. Soms hebben wij het idee dat Stella iets te groot is waardoor de service wat minder is dan bij de lokale fietsenmaker op de hoek. Een fiets is een enorm complex product wat veel gebruikt wordt en in veel gevallen ook in weer en wind. Als je een elektrische fiets aanschaft is het dan ook goed om dit te doen op een plek waar je laagdrempelig en makkelijk binnen loopt met een mankementje. Hier lijkt het soms bij Stella aan te mankeren wat voor frustraties kan zorgen bij klanten.

Hoe duur zijn Stella fietsen?

Stella fietsen kun je al krijgen vanaf 999 euro (mits deze leverbaar zijn). Voor dit geld krijg je een simpele elektrische fiets met een derailleur systeem en een wat kleinere accu. Wil je een duurdere High End fiets? Stella verkoopt voor 4599,- een fantastisch mooie fiets die qua specificaties goed mee kan doen met bijvoorbeeld een Gazelle of Batavus.

Stella Livorno. Op moment van schrijven kost deze €1299,- op de website van Stella
Is een Stella duur?
Stella Tierra Pro MDB FI. Prachtige High End E-Bike met Bosch middenmotor en Enviolo versnellingen voor €4499,-

Is een Stella een goede fiets?

Is een Stella een goede fiets? Stella is een merk dat direct van fabrikant aan consument levert. Dit zou moeten resulteren in een betere prijs kwaliteit verhouding. Echter is Stella ook een enorme marketing machine waar natuurlijk ook weer geld in gaat zitten. In de praktijk is Stella vergelijkbaar met andere merken. Zowel qua prijs als qua gebruikte onderdelen etc. Stella is qua prijs vergelijkbaar met merken als Gazelle, Sparta en Batavus. De kwaliteit van de fietsen is ook vergelijkbaar.

Belangrijk is dat als je een Stella koopt je dit doet bij een Stella winkel in de buurt waar je vertrouwen in hebt. Het werken op locatie schijnt niet altijd helemaal goed te werken en soms tref je niet heel prettig personeel in de winkels. 

Dit geldt eigenlijk in het algemeen voor het kopen voor een E-Bike. Koop bij een partij waarbij je je op je gemak voelt en waar je graag weer binnen loopt als er iets aan de hand is. Dit is je aanspreekpunt voor garantie en service en is vaak belangrijker dan het merk fiets dat je koopt.

Zit er geen Stella winkel in de buurt? Dan is het wellicht beter om voor een ander merk te kiezen met een servicepunt in de buurt. 

Is Stella een A merk?

Stella was in de basis een prijsstunter maar groeit langzaam uit naar een serieus merk. Op dit moment wordt Stella door veel consumenten gezien als een A merk. Ons inziens zou je een gedeelte van Stella’s assortiment kunnen aanmerken als degelijk en een gedeelte als goedkoper met een betere prijs kwaliteit verhouding.

Wat is beter? Amslod of Stella?

Amslod en Stella zijn qua kwaliteit vergelijkbaar. Beide merken werken op dezelfde manier en leveren direct aan de consument zonder tussenkomst van een fietsenwinkel. Amslod is kleiner en heeft een minder goede landelijke dekking dan Stella.

Fietsenmaker vs. Stella

Iets om rekening mee te houden is dat Stella fietsen vaak niet zo goed worden ontvangen bij de fietsenmakers. Steeds meer fietsenmakers willen geen onderhoud verrichten aan Stella fietsen. Als je een lekke band hebt kun je dus niet zomaar overal naar binnen lopen. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat Stella de fietsenwinkel overbodig probeert te maken. Daarnaast kan niet iedereen werken aan een Stella fiets in verband met software en onderdelen.

Wat kost een onderhoudsbeurt Stella?

Een onderhoudsbeurt bij Stella kost 59,95. Wil je een servicebeurt aan huis? Dan kost dit 79,95. Dit is vergelijkbaar met het bedrag dat je betaald bij de fietsenwinkel.

Is een Stella fiets duur?

Een Stella fiets koop je volgens de brochure vanaf 999,- euro. Echter horen we vaker verhalen over dat deze fiets slecht leverbaar is en in de praktijk een Stella fiets te vinden is vanaf zo’n 1300 euro. Bekijk hier de complete prijslijst.

Is een Stella een goede fiets?

Stella fietsen zijn prima. Echter is het belangrijk om goed na te denken of je graag bij deze partij wil kopen omdat je ook vooral afhankelijk bent van de winkel bij jou in de buurt voor service en onderhoud. De prijs kwaliteit verhouding is prima maar niet veel beter dan andere merken.

Stella reviews: Jouw mening

Heb jij ervaringen met Stella? Deel deze dan vooral door een review achter te laten. Zo kun je andere consumenten helpen een goede keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.