Stokvis reviews

Stokvis reviews

Stokvis reviews. Ben jij benieuwd naar de ervaringen met dit fiets merk ? Lees hier reviews van gebruikers en onderaan de pagina ons oordeel over dit merk. Laat ook vooral je eigen mening weten als je ervaring hebt met dit merk.

0 Reviews

Write a Review

MerkStokvis
Website Matra Bike
Prijsklasse895,- tot 1099,-
Bestaat sinds1844 (sinds 2013 in de huidige vorm)
VerkooptGoedkope E-Bikes

Waar komt Stokvis vandaan?

Stokvis is een naam die je wellicht bekend voor komt. Het is namelijk een merknaam met een rijke geschiedenis. In 1844 werd de naam Stokvis voor het eerst gebruikt en het is tot op de dag van vandaag een handelsmaatschappij geweest in onder andere fietsen. De handelsnaam is onder andere in handen geweest van Kroymans welke de naam gebruikte voor het importeren en verleasen van auto’s. In 2009 is het bedrijf failliet gegaan en is de handelsnaam over genomen. De laatste overname was in 2013 toen Matra Trading de rechten voor het fietsmerk overnam.

De hele geschiedenis van het merk zou je een boek over kunnen schrijven. Dat besparen we je nu maar als je nieuwsgierig bent kun je het verhaal op Wikipedia lezen.

Tegenwoordig is het eigenlijk niet meer dan een handelsnaam. Matra importeert fietsen en moet daar een naam op plakken. In dit geval is dat stokvis. Echter kan de fiets die je vandaag van dit merk koopt heel ergens anders vandaan komt dan de fiets die morgen van het merk koopt.

Waar worden Stokvis fietsen gemaakt?

Ons vermoeden is dat het gros van deze fietsen uit China of lagere loonlanden komt. Hier kunnen we op dit moment weinig over vinden maar we weten dat de huidige eigenaren aardig de weg weten in China. 

Wat kenmerkt Stokvis fietsen?

Op dit moment onderscheid het merk zich echt door de prijs. Elektrische fietsen met een prijskaartje tussen de 849 en 1099 euro. Voor de laatst genoemde prijs heb je zelfs een transportfiets. Deze betaalbare E-Bikes hebben een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Je hoeft geen wonderen te verwachten op het gebied van kwaliteit en rij eigenschappen. Maar moet dat, voor deze prijs?

Technische specificaties

De fietsen zijn voorzien van een voorwiel motor, achterwielmotor en de meeste modellen zijn voorzien van V-Brakes. De accu’s hebben een capaciteit tussen de 360Wh en 540Wh. In deze prijsklasse is dat ook prima. Kortom; ik zou geen fiets verwachten die het eeuwige leven heeft maar voor dit geld is het een uitstekende deal.

Is een Stokvis een goede fiets?

Stokvis fietsen lijken een uitstekende prijs kwaliteit verhouding te hebben. Ook het bedrijf dat de fietsen levert staat goed aangeschreven. Stokvis fietsen zijn niets bijzonders maar hebben een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Stokvis Reviews op andere platformen

Die zijn er nog maar weinig te vinden. Echter zien we op het platform van Matra zelf wel verhalen over de Stokvis fietsen. Echter is dit natuurlijk niet bepaald onafhankelijk en objectief. Matra Bike zelf scoort op trustpilot een 4,7 wat echt een fantastische score is voor een webshop die betaalbare producten verkoopt. Over de service van Matra Bike hoef je volgens ons dus niet in te zitten.

Hoe duur zijn Stokvis fietsen?

De goedkoopste modellen beginnen bij 849 euro. Voor dit geld koop je een simpele uitgeklede E-Bike met een voorwielmotor en derailleur systeem. Ook kun je bij het merk terecht voor een vouwfiets van ongeveer 1000 euro en hebben ze zelfs een goedkope elektrische mountainbike in het assortiment.

Stokvis transportfiets review
Stokvis elektrische transportfiets. Op het moment van schrijven slechts 999,-

Heb jij ervaringen met Stokvis fietsen? Deel deze dan vooral door een review achter te laten.